Latour-Giraud Meursault 1er Cru Genevrières
De Latour-Giraud Meursault 1er Cru Genevrières is een wijn van de absolute buitencategorie. Afkomstig uit Meursault, een van de belangrijkste en meest gewilde appellations van de Bourgogne. Verwacht een volle en rijke witte wijn met aroma’s van rijp geel fruit. Boterig, notig, kruidig en romig qua mondgevoel. Als je het beste uit deze wijn wil halen, heb je nog wel even geduld nodig. 5 jaar na de oogstdatum komt deze wijn goed op dronk. Je kan deze wijn echter nog makkelijk 10 jaar bewaren. Een exclusieve witte bewaarwijn met veel potentieel.
€ 95,00 incl. BTW
Op voorraad- Niet goed, geld terug!
- Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
- Gratis verzending boven 70 euro
Extra informatie
Alcoholpercentage | 13.5 |
---|---|
Regio | Bourgogne |
Vintage | 2019 |
Maturation | Houtrijping |
Drinktemperatuur | 10 tot 12 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Kurk |
Type wijn | Wit |
Land | Frankrijk |
Smaakprofiel | Vol |
Druiven | Chardonnay |
Lekker bij | Harde kaas, Kip, Schaaldieren, Vis, Zachte kaas |
Over Latour-Giraud Meursault 1er Cru Genevrières
De De Premier Cru Genevrières beslaat 16 hectare, en is daarmee de grootste Premier Cru van Meursault in de Bourgogne. Domaine Latour-Giraud bezit daar 2,5 hectare van. Totaal bezit Latour-Giraud zo’n 10 hectares in de Bourgogne. De naam 1er Cru Genevrières verwijst naar de jeneverbes plant die hier in het verleden heeft gestaan. Met deze Premier Cru hebben we topkwaliteit in huis. Als je geduldig genoeg bent, zouden we adviseren deze wijn pas te drinken tussen de 3 en 5 jaar na oogstdatum. Je zult hiervoor beloond worden. Je kan hem gerust bewaren tot zijn 9e jaar. Hij is dan volledig ontwikkeld en echt anders dan hij in zijn vroege jeugd was. De wijn kan zelfs daarna nog een extra 5 á 10 jaar bewaard worden. Dat geeft het potentieel van deze wijn al aan.
Over Domaine Latour-Giraud
Sinds 1648 wordt op Domaine Latour-Giraud druiven geteeld. Pas rond 1980 ging men zijn eigen wijnen bottelen. Inmiddels is dat de gewoonte in de Bourgogne. De rol van wijnhandelaren is sindsdien erg teruggelopen. Je ziet dan ook dat wijnhandelaren koortsachtig proberen wijngaarden aan te kopen in dit gebied om toch nog invloed te houden.Jean-Pierre Latour leidt de wijnmakerij, onder anderen bijgestaan door zijn zus Florence. 80% van de wijndruiven van Latour-Giraud zijn witte wijndruiven en allemaal afkomstig uit Meursault. De bodem in Meursault bevat veel krijt en kalk. Ideaal voor de mineralige tonen in de wijn. De rendementen worden bij de oogst laag gehouden. Dit om zo’n hoog mogelijke kwaliteit te krijgen. De vinificatie gebeurt traditioneel. Er wordt 40 á 70 % nieuw eikenhouten vaten gebruikt voor de vergisting en rijping, afhankelijk van het jaar. 1 keer per week worden de gisten omgeroerd tijdens de alcoholische vergisting om zo de rijke smaak te verkrijgen. Latour-Giraud filtert zijn wijnen niet maar gebruikt een lichte klaring met behulp van vers eiwit. Een pure topwijn.