Dosnon Recolte Noire Champagne brut

3
Bubbels
Frankrijk
Pinot Noir
Schaaldieren, Biefstuk, Worst & Zoetigheid
De kleur verraadt dat deze magnifieke Dosnon Recolté Noire van alleen Pinot Noir is gemaakt. Dit blauwe druivenras geeft een lichte roze gloed aan deze blanc de noirs Champagne. Champagne Dosnon heeft een herkenbare stijl. De vergisting van de Champagne vindt namelijk in houten vaten plaats. Hierdoor krijgt de Champagne een uniek en rijk karakter, die opvalt bij de wijncritici. Zo kreeg deze heerlijke Champagne onder andere maar liefst 93 punten van Wine Spectator, 91 punten van Wine Advocate en 92 punten van International Wine Cellar. Wij zijn enorm fan van deze rijke en elegante Champagne. De smaak is droog, met complexe smaken van citrus, grapefruit bitter en brioche. De afdronk is zeer lang met mooie rijpe zuren. Prestigieuze Champagne voor feestelijke momenten.
€ 39,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
3760192952026

Fonkelende Blanc de Noirs Champagne die indruk maakt.

Als we kijken naar de kleur dan zie je een vleugje rood langs de rand van de gebruikte Pinot Noir druiven. Misschien is het eerder een gouden fonkeling. De Pinot Noir druiven ruik je ook. Er is een kleine hint naar rode bessen. Het fijnst is de geur van brioche. We zien een delicate Mousse parelend omhoog kringelen. De krachtige en rijke smaak valt direct op. In de mond proeven we aroma’s van aardbei en framboos, citrus en toast. We ku nnen genieten van de weelderige en lange afdronk.

Lekker bij x en y.

Deze Dosnon Recolté Noire Champagne Brut is breed inzetbaar. Het vraagt om speciale momenten waarop je alleen of samen even wilt genieten. Als aperitief en als feestelijk verwen moment. Wil je combineren dan staan oesters te springen om deze Champagne. Schaal en schelpdieren zijn fantastisch. Rood fruit desserts en gebak zijn een hemelse combinatie. Combineer ook gerust dit voorjaar en zomer met een mooie picknick. Vergeet dan niet fijne gerookte vis of Iberico ham mee te nemen. Deze Champagne staat ook zijn mannetje bij een mooie pâté , Foie Gras of bij een hoofdgerecht met rosbief of ribeye.

3 Gouden medailles

Wine Spectator- 93 punten
Wine Advocate- 91 punten
International Wine Cellar - 91 punten
Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12
DruivenPinot Noir
Drinktemperatuur7 tot 9 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijSchaaldieren, Biefstuk, Worst, Zoetigheid
MedaillesGoud

Blanc de Noirs Champagne van Dosnon 

Dosnon is een kleine Champagneproducent. En dan is het altijd interessant om dit nader te proeven. Kleinere Champagne producenten zitten niet zo vast aan de druk van de grote huizen om ieder jaar hetzelfde smaakpalet te produceren. Ze laten meer de wijngaard, de druiven en het terroir spreken. Dosnon ligt zuidelijk in de Champagnestreek in de Côte de Bar en maar twee kilometer van de Côte d’Or in de Bourgogne. Bij Dosnon vinden we dan ook dezelfde kalkhoudende bodems als bij grand cru wijngaarden van de Chablis. De alcoholische en de malolactische vergisting vindt in houten barriques plaats. Dat is een groot verschil met de grote Champagnehuizen die vaak RVS tanks gebruiken. Dit proef je terug in je glas. De naam van de Champagne geeft al aan dat er 100% Pinot Noir is gebruikt. Als je goed kijkt en ruikt dan proef je dat. Het toonaangevende wijnmagazine Winelife heeft Dosnon Recolté noire Brut meermaals als beste getest. En over internationale waardering gesproken: 93 punten van Wine Spectator; 91 punten van Wine Advocate; 92 punten van International Wine Cellar.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!