Esporão Monte Velho Wit

Fris
Portugal
Antão Vaz, Roupeiro & Perrum
Pasta, Vis & Kip

Monte Velho Wit is een witte wijn van Portugees wijnmakerij Esporão. Eén van de bekendste wijnhuizen uit Portugal. Sinds 1989 bestiert de familie Roquette dit wijnbedrijf. Deze heerlijke blend is samengesteld uit 3 lokale druivenrassen: Antão Vaz, Roupeiro en Perrum. De oorspronkelijk Australische wijnmaker David Baverstock en collega Sandra Alves hebben hierbij de kracht van elke druif gebruikt. De één draagt meer bij tot de zuren, de ander meer de fruitaroma’s en de laatste het suikergehalte voor alcoholvorming. Een perfecte combinatie. Het doel was een toegankelijke wijn te maken die ook culinair goed inzetbaar zou zijn. Dat is absoluut gelukt. The Wine Spectator zette deze wijn in de Top 100 in de categorie beste prijs / kwaliteit. De Monte Velho is niet voor niets de meest verkochte wijn van Portugal. Monte Velho betekent oude berg. Daarmee wordt de berg hier in de buurt geëerd.

€ 8,35
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
15601989001563
Fles

Karaktervolle Portugees met smaken van steenfruit en citrusfruit

Monte Velho Wit is een prachtige wijn van wijnhuis Esporao. Deze bleke stro kleur laat al zien dat het om een frisse wijn gaat. Maar wel een met karakter. Koelen tussen de 8 en 10ºC. Het fruitige karakter valt direct op met tonen van steenfruit en fris citrusfruit. De wijn heeft echter ook kracht en karakter met veel textuur. Ideaal om in te zetten als wijn om zo te drinken, maar zeker om te combineren met eten.

Culinair breed inzetbare wijn

Als aperitief zal de wijn goed bevallen. Dit is echter ook een culinair breed inzetbare wijn. Bij lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Combinaties met vis, garnalen en schaaldieren zijn geweldig. Ook wit vlees is een perfecte combinatie. Kalkoen, kip, kwartel en zelfs fazant zijn een prima keus. Andere combinaties: gazpacho, dim sum, pasta vongole, sushi. Mediterrane - of Aziatische keuken. Zelfs de Mexicaanse keuken met een rood pepertje kan.

Specificaties
Type wijnWit
LandPortugal
RegioAlentejo
SluitingKurk
Vintage2021
Alcoholpercentage13.5
DruivenAntão Vaz, Roupeiro , Perrum
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijPasta, Vis, Kip

     

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!