Portugal verrast als wijnland. Zo ook deze plezierige en toegankelijke witte wijn van de toonaangevende wijnmakerij Esporão. Eén van de bekendste wijnhuizen uit Portugal. Sinds 1989 bestiert de familie Roquette dit wijnbedrijf. Deze heerlijke blend is samengesteld uit 3 lokale druivenrassen: Antão Vaz, Roupeiro en Perrum ( beter bekend als Palomino). De oorspronkelijk Australische wijnmaker David Baverstock en collega Sandra Alves hebben hierbij de kracht van elke druif gebruikt. De één draagt meer bij tot de zuren, de ander meer de fruitaroma’s en de laatste het suikergehalte voor alcoholvorming. Een perfecte combinatie. Het doel was een toegankelijke wijn te maken die ook culinair goed inzetbaar zou zijn. Dat is absoluut gelukt. Het warme 2019 zorgde voor een volledige rijpheid van de druiven wat in de smaak tot uitdrukking komt. De oogst was dit jaar 2 weken eerder dan in andere jaren. The Wine Spectator zette deze wijn in de Top 100 in de categorie “beste prijs / kwaliteit”. De Monte Velho is niet voor niets de meest verkochte wijn van Portugal. Monte Velho betekent “oude berg”. Daarmee wordt de berg hier in de buurt geëerd.
Karaktervolle Portugees met smaken van steenfruit en citrusfruit
Deze bleke stro kleur laat al zien dat het om een frisse wijn gaat. Maar wel een met karakter. Koelen tussen de 8 en 10ºC. Het fruitige karakter valt direct op met tonen van steenfruit en fris citrusfruit. De wijn heeft echter ook kracht en karakter met veel textuur. Ideaal om in te zetten als wijn om zo te drinken, maar zeker om te combineren met eten.
Als aperitief zal de wijn goed bevallen. Dit is echter ook een culinair breed inzetbare wijn. Bij lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Combinaties met vis, garnalen en schaaldieren zijn geweldig. Ook wit vlees is een perfecte combinatie. Kalkoen, kip, kwartel en zelfs fazant zijn een prima keus. Andere combinaties: gazpacho, dim sum, pasta vongole, sushi. Mediterrane - of Aziatische keuken. Zelfs de Mexicaanse keuken met een rood pepertje kan.
Ansgar Clüsserath Steinreich Riesling kreeg maar liefst 94 punten van wijncriticus James Suckling. Wat ons betreft meer dan verdiend. De druiven voor deze Riesling zijn afkomstig van van zeer steile hellingen in de Mosel. Hieraan heeft de wijn zijn
De koning van Oostenrijk is zonder twijfel de Grüner Veltliner druif. De klassieke Oostenrijkse druif is in deze mooie biologische wijn gebruikt om een heerlijk verfrissende wijn te produceren. Met in de afdronk de karakteristieke hint van peper. Af
Dit buitenbeentje is zeker geen vervelend buitenbeentje! De Gewürztraminer komt oorspronkelijk uit Frankrijk en Duitsland, maar de wijnmakers van Viñas del Vero bewijzen dat deze druif in Spanje ook zeer goed tot zijn recht komt. Deze wijn heeft ee
Geuren van tropisch fruit worden aangevuld door ziltige aroma's. De zuren zijn mooi in balans en geven een heerlijk verfrissend karakter aan deze wijn. Castelnau of ook wel Chateauneuf betekent “nieuw kasteel”, maar slaat op de bebouwing die de k
De Russolo Due Pinot Grigio is een heerlijke sappige en verfrissende wijn. De wijnen van Russolo zijn uniek in zijn soort en daardoor erg gewild. De druivenstokken van deze Pinot Grigio liggen rondom de wereldberoemde cru wijngaarden van Ronco Calaj.
Deze Chileense Sauvignon Blanc is het voorbeeld van een super witte wijn uit de 'nieuwe wereld'. De Sauvignon Blanc druif geeft zoals altijd uitgesproken geuren en smaken aan de wijn van exotisch fruit en geurige bloemen. Maar deze Chileense wijnmake
De Terre del Noce Pinot Grigio is een elegante wijn uit Italië. Gemaakt van de zeer populaire Pinot Grigrio druif. Door enkel de Pinot Grigio druif te gebruiken, weten de wijnmakers van Terre del Noce een zeer soepele, dorstlessende witte wijn neer
Bernhard Ott uit Niederösterreich in de Wagram wordt niet voor niets “mister Veltliner”genoemd. Op zijn biologisch dynamisch wijnbedrijf maakt hij loepzuivere en frisse wijnen. Deze Grüner veltliner Am berg bewijst dat. Er worden geen kunstmati
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Gouden medaille
Statige Italiaanse Pinot Grigio uit Veneto. De familie Moretti Polegato zorgt er sinds 1622 voor dat er in het prominente in Romeinse stijl gebouwde wijnhuis topkwaliteit wijn wordt gemaakt. Het prestigieuze wijnmagazine Perswijn gaf deze Villa Sand
Castelnau is bekend van de adellijke familie de Guers die al rond 1300 dit gebied bestuurden in de Pays D'Oc. Beatrice en Christophe Muret zijn de eigenaren van dit fraai liggend wijnbedrijf in de Garrigues. Zij werken biologisch. Er worden dus geen