Feudo Arancio Grillo

1
1
Fris
Italië
Grillo
Groenten, Pasta, Vis, Kip, Biefstuk & Worst

De Grillo is een inheemse druivensoort die voorkomt op Sicilië. In 1897 werd deze druif al aangeplant, maar pas sinds een aantal jaar is deze druif ontdekt door wijnliefhebbers en kunnen we inmiddels wel spreken over een heuse opkomst. De kleur is om enthousiast van te worden: prachtig diep geel als de zon. De wijn is een allemansvriend en zal iedere wij drinker overtuigen: delicaat fruit, stuivende bloesem van witte bloemen en verfrissende citrus. In de smaak heeft deze plezierige wijn tropische tonen van mango en papaya. Prachtig in balans en door het fruitige toegankelijke karakter een gegarandeerd succes op elke borrel, barbecue of partij.

Normale prijs € 7,50 Aanbieding € 7,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8032601684022
Fles

Italiaanse frisse en fruitige kwaliteitswijn

De Siciliaanse Grillo druif maakt van deze wijn een plezierige en spannende beleving van uitbundig tropisch fruit en verfrissende citrus. Voor in de zon een geweldige keuze. Op de neus aroma's van bloeiende witte bloemen, rijpe papaya, mango en een hint van citrus. De smaak is mooi in balans met aan de ene kant fruitige tropische tonen van mango, pompelmoes en papaya, en anderzijds verfrissing van citrusfruit afgemaakt met frivole zomerse bloemen. Een zomerse topper uit Italië!

Geweldige wijn voor feesten, borrels, barbecues en bij onder andere pasta en pizza

Het toegankelijke karakter van deze wijn maakt het tot een allemansvriend en doet het goed op feesten, borrels en barbecues. Bij eten past hij perfect bij schelp- en schaaldieren, vis, frisse maaltijdsalades, heerlijke Italiaanse pasta en pizza, kalfsvlees en malse kip.

1 Gouden medaille

Berliner Wein Trophy 2018 - Gouden medaille (2017)

1 Zilveren medaille

Sakura Wine Awards 2018 - Zilveren medaille (2017)
Specificaties
Type wijnWit
LandItalië
RegioIGT Sicilia
SluitingKurk
Vintage2022
Alcoholpercentage13
DruivenGrillo
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijGroenten, Pasta, Vis, Kip, Biefstuk, Worst
MedaillesGoud, Zilver

   

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!