Graffetta Grillo

Fris
Italië
Grillo
Zachte kaas, Harde kaas, Pasta, Vis & Kip
De Grillo druif is een druivenras wat oorspronkelijk uit Sicilië komt. Deze wijn wordt gemaakt door wijnhuis Graffetta, en de druiven komen uit de hoger gelegen wijngaarden. Op het hete Sicilië geeft dit een verkoelend effect, waardoor de frisheid in de wijn behouden blijft. Ontdek de parel van Sicilië met deze heerlijke verfrissende en fruitige witte wijn!
€ 13,45
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8017257022602
Fles

Prachtige Siciliaanse witte wijn van inheems druivenras Grillo.

De mooie lichtgele richting strogele kleur fonkelt in je glas. De verwachting die dat wekt wordt volledig waargemaakt als we ruiken. Frisse fruitaroma’s, gedroogde bloemen en hooi komen je tegemoet. In de mond ervaren we eerst een fijne aanzet met appel aroma's die overgaan naar frisse citrusvruchten. Zelfs een vleugje anijs is waar te nemen. Een mooie combinatie van mediterrane warmte en frisse zuren. Een lange afdronk is de beloning.

Lekker bij de Italiaanse keuken.

Dit is een mooie wijn die in te zetten is als aperitief en als terraswijn. De spijscombinaties zijn legio. Denk aan heerlijke visgerechten. Een visstoofpotje is geweldig. De mediterrane keuken past naadloos bij de wijn. Kies ook eens verrassend voor de aziatische keuken. Of wat dacht je van taco’s. Een mooie, niet al te scherpe, kaas combineert zeker. Vergeet fingerfood of tapas niet.

Specificaties
Type wijnWit
LandItalië
RegioIGT Sicilia
SluitingKurk
Vintage2021
Alcoholpercentage12
DruivenGrillo
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijZachte kaas, Harde kaas, Pasta, Vis, Kip

Graffetta Grillo Sicilia

Deze heerlijke Grillo wijn wordt gemaakt door het wijnbedrijf Graffetta. Het ligt in het uiterste zuidoosten van Sicilië in DOC Sicilia. De Grillo wijngaarden liggen echter in de buurt van Segesta, in het noordwesten. De wijngaarden liggen in de hogere gebieden op zo’n 600 meter hoogte. Dat is gunstig voor de aroma ontwikkeling en de opbouw van goede zuren. De relatief jonge wijnstokken van zo’n 15 jaar oud leveren op de rotsachtige bodem frisse fruitige wijnen op. Om de zuren van de wijn te verzachten heeft de wijnmaker na de alcoholische vergisting de wijn ook een malolactische vergisting laten ondergaan. De fermentatie en opvoeding van de wijn vond plaats in RVS tanks om de wijnen fris en crispy te houden. Daarna rijpten de wijnen nog 3 maanden op de fles. In deze streek doet de Grillo druif het al eeuwenlang uitermate goed. Eeuwenlang maakte men hier de wat in onbruik geraakte Marsala wijn van. Graffetta heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van inheemse druiven. Vlakbij het plaatsje Avolo verbouwt Graffetta , hoe kan het ook anders, Nero d'Avola druiven. Sicilië is volop in de belangstelling bij wijnliefhebbers. De Grillo wijnen van vulkanische bodems zijn dan ook van hoge kwaliteit. Die vind je nergens anders ter wereld. De Grillo druif is verwant aan de inheemse en meest aangeplante druif de Catarratto. De Grillo levert over het algemeen een hogere kwaliteit op, dus veel wijnboeren stappen over naar de Grillo. De wijnen geuren naar citrusvruchten, bloemen en soms naar pas gemaaid gras. De eigenaar van Graffetta is Calogero Cali, oorspronkelijk een advocaat in Milaan. Hij is ook eigenaar van Rocca di Castagnoli uit Chianti.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!