Hausmann Spätburgunder Trocken

Licht
Duitsland
Pinot Noir & Spätburgunder
Salades & Pasta

Sehr Schön! is het eerste wat bij ons te binnen schiet bij deze lichte Duitse Pinot Noir van Hausmann. Deze typische Spätburgunder komt uit Reinhessen, en is dus dichtbij Nederland vervaardigd. Door het koudere klimaat blijft deze zeer fijne wijn licht en heeft hij een prettig zuurtje. Mooie aroma’s van rood fruit en zachte tannines maken deze wijn compleet. Drink de Hausmann Spätburgunder licht gekoeld voor de optimale smaakbeleving.

Normale prijs € 8,50 Aanbieding € 6,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
4006975177323

Licht gekoeld op zijn best

De Duitsers geven graag alle druiven hun eigen vertaalde naam. Vandaar dat de Pinot Noir druif door de Duitsers Spätburgunder genoemd wordt. Deze wijn verrast met mooie rijpe aroma’s van rood fruit zoals kersen, aardbeien en rode bessen. Deze Hausmann Spätburgunder blijft heerlijk fris en licht, met fijne zachte tannines in de afdronk. Licht gekoeld komt deze wijn het beste tot zijn recht. Genieten!

Lekker bij de lunch, borrel en avondeten

Deze wijn is goed om in huis te hebben, want hij past bij veel verschillende drinkmomenten en gerechten. Deze Hausmann Spätburgunder combineert goed tijdens een lunch met een lekkere salade of goed gevulde sandwich. Een toastje met zalm of paté gaat ook fijn samen met deze Duitse rode wijn. Combineer deze wijn ook eens met een klassiek Hollandse hutspot of een dampende zelfgemaakte lasagne uit de oven.

Specificaties
Type wijnRood
LandDuitsland
RegioRheinhessen
SluitingSchroefdop
Vintage2015
Alcoholpercentage13
DruivenPinot Noir , Spätburgunder
Drinktemperatuur15 tot 16 graden
SmaakprofielLicht
Lekker bijSalades, Pasta

Moselland is een van onze favoriete producenten uit Duitsland. Dit moderne wijnbedrijf is opgericht in 1968 toen verschillende wijnboeren uit de Moezel besloten samen te gaan werken. Hierbij was de visie om wijnen te gaan maken die voor iedereen toegankelijk zijn. Door de samenwerking kunnen onze oosterburen bij Moselland een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding neerzetten. In de ultramoderne kelders worden voornamelijk wijnen gemaakt van de Riesling druif, een van de meest gebruikte witte druiven in Duitsland. Inmiddels hebben ook wijnmakers uit de Pfalz zich aangesloten bij Mosselland, en is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend wijnbedrijf in Duitsland.

Rheinhessen

Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland, en ligt vlakbij de Nederlandse grens. Ongeveer twee derde van alle wijnen uit Rheinhessen is witte wijn, en ongeveer een derde rood. Door het koude klimaat worden er in Rheinhessen vooral frisse witte wijnen geproduceerd, en lichte rode wijnen. In het Noorden en Oosten van het wijngebied stroomt de machtige Rijn rivier. Verder landinwaarts liggen prachtige glooiende heuvels vol met druivenstokken. Waar men vroeger de focus legde op kwantiteit, is de nieuwe generatie wijnboeren vooral gefocust op het vervaardigen van kwaliteitswijnen. Hierdoor is het gebied steeds populairder aan het worden, en kunnen we gerust spreken van een gebied in opkomst.

 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!