Larue St. Aubin 1er Cru Sous Roche Dumay
Prestigieuze witte Bourgogne uit Premier Cru wijngaard
We zien een flonkerend licht gele wijn in het glas. Een heerlijke geur vindt zijn weg naar onze neus met aroma’s van rijp geel fruit, florale tonen, iets zuivel en een vleugje vuursteen geur. Een zalige elegante geur die zich voortzet in de mond. Gele appel, groene appel, citroen vullen de mond. Slechts een klein vleugje vanille. In de finish een kleine grapefruit bitter. Het is een lange finish waarop we worden getrakteerd. Jong al heel toegankelijk deze wijn. Fris met veel elegantie. Onze tip is om hem te proeven 3 á 5 jaar na botteling. Je zult versteld staan.
Lekker bij gevogelte en vis.
Deze wijn is een mooie combinatie bij gevogelte. Bij vis combineert hij het beste bij vis met een wat steviger structuur. gegrilde of gestoomde schaaldieren is een droom combinatie. Als aperitief is hij natuurlijk ook heerlijk. Serveer er lichte gerechten bij met milde smaken mocht je er iets bij willen serveren.
Type wijn | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Sluiting | Kurk |
Vintage | 2018 |
Alcoholpercentage | 13.5 |
Druiven | Chardonnay |
Drinktemperatuur | 10 tot 12 graden |
Smaakprofiel | Vol |
Lekker bij | Vis, Schaaldieren, Kip |
Meer over deze fantastische Saint Aubin Premier Cru
De wijngaarden van deze wijn liggen ten Noordoosten van St. Aubin aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Dat geeft al een aardige hint naar de kwaliteit die je kan verwachten. De wijngaard 'Sous Roche Dumay' staat vermeld op het etiket. De druiven waarvan deze wijn is gemaakt komen uitsluitend uit deze Premier Cru wijngaard. En uiteraard, aangezien dit een witte Bourgogne wijn is, is deze fantastische wijn van Larue van100% Chardonnay gemaakt. De familie Larue heeft een goede reputatie opgebouwd met hun traditionele Bourgognes in een elegante stijl. De hout invloed is minimaal en ingetogen. Daardoor kan de wijn zich ten volle presenteren. Larue beperkt het gebruik van bestrijdingsmiddelen binnen de wijngaard. En dat is met het klimaat en weer in de Bourgogne een gewaagde keuze. Er wordt zoveel mogelijk natuurlijk gewerkt en alleen ingegrepen als het niet anders kan. Om de druiven optimaal te laten rijpen worden druiventrossen tijdens de groei uitgedund (de zogenaamde groene oogst). Hierdoor is er uiteraard minder opbrengst, maar de overgebleven druiven kunnen zich wel optimaal ontwikkelen. En dat proef je terug.