Misty Cove Sauvignon Blanc

Fris
Nieuw-Zeeland
Sauvignon Blanc
Salades, Zachte kaas, Pasta, Vis & Kip
Misty Cove Sauvignon Blanc staat bij wijnliefhebbers bekend om haar heerlijke fruitige en bloemige smaak. Het gebied waar deze wijn vandaan komt, Marlborough, staat bekend om haar wijnen van de Sauvignon Blanc druif. Deze Misty Cove is een typisch voorbeeld van wijnen uit deze streek. Heerlijke geuren van kruisbes, verse kruiden, meloen, passievrucht en citroen. Droge en vol fruitige wijn van topkwaliteit.
Normale prijs € 9,99 Aanbieding € 9,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
9421903458094
Fles

Heerlijk stuivende Sauvignon Blanc uit Marlborough.

In het glas zien we een mooie heldere wijn met een zweempje van groen. Je ruikt direct dat het om een Sauvignon Blanc gaat uit nieuw Zeeland. Het spat uit het glas. Kruisbes, verse kruiden, gras, meloen, passievrucht, citroen. Er valt veel te beleven. En door de zuren heerlijk fris.

Lekker bij vis, geitenkaas en de Aziatische keuken.

Je kan deze wijn goed inzetten bij de borrel. Heerlijk om solo van te genieten. Maar hij is breed inzetbaar. Lekker bij borrelhapjes, sushi, zeevruchten, garnalen. Ook verrassend bij Aziatische gerechten. Hij matcht goed met limoen, chili, koriander. Kip Gerechten en salades zullen het ook goed doen. Voortal salades met vis, kip of tropische vruchten. Geheime tip: Als het Asperge seizoen aanbreekt zou ik eens aan Misty Cove Sauvignon Blanc denken.

Specificaties
Type wijnWit
LandNieuw-Zeeland
RegioMarlborough
SluitingSchroefdop
Vintage2021
Alcoholpercentage13
DruivenSauvignon Blanc
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Zachte kaas, Pasta, Vis, Kip
Marlborough staat bekend om zijn Sauvignon Blanc wijn. Eigenlijk is dat nog niet zo lang want in 1973 begon men in deze streek pas met wijnbouw. De sauvignon Blanc werd het paradepaardje van Nieuw Zeeland. Eigenlijk wordt dit gezien als een benchmark voor Sauvignon Blanc wijnen. Marlborough ligt op het noordelijkste puntje van het zuidereiland. De omstandigheden om hier stuivende, aromatische Sauvignon Blanc wijnen te maken bleken ideaal te zijn. Het zuidereiland is relatief koeler dan het noordereiland, maar heeft voldoende zonuren. Daardoor kunnen de druiven goed rijpen en aroma’s opbouwen. De koele zeewind zorgt ‘s nachts voor afkoeling, zodat er ook frisse zuren worden opgebouwd. 70% van alle wijnen uit Nieuw Zeeland komen uit dit gebied. De meeste wijngaarden liggen in de rivierdalen van de rivier Wairau en de rivier Awatere. De rivierdalen hebben verschillende exposities ( ligging ten opzichte van de zon) en hoogtes. Awatere Valley is hoger gelegen, droger en koeler en levert daarom een Sauvignon Blanc met een hogere zuurgraad en een groen karakter. Misty Cove is een boutique winery opgericht in 2008 door Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. Bij de term Boutique Winery denk je al snel aan “ambachtelijk”, “kleine oplages”, “afgelegen”. Dat is allemaal waar. Maar het gaat vooral om de opvatting over wijnmaken. Sommige grote wijnmakers noemen zich vanuit commercieel oogpunt Boutique Winery. Maar een wijnmaker die zijn wijnstokken door en door kent, zorg draagt voor de omgeving en de natuur én het maken van mooie wijn prefereert boven het maken van winsten...die mag zich met recht Boutique Winery noemen. En dat gaat op voor Misty Cove. Als je de website bezoekt dan zie je dat ze niet gaan voor snobistisch wijnjargon. Gewoon genieten van hun eerlijke wijn, met een muziekje op en van het leven genieten. Dat willen ze ons meegeven.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!