Nebla Garnacha
Zonovergoten Spanjaard van wereldklasse.
Als je kijkt zie je de mooie doorzichtige rode kleur die bij de Garnacha hoort. Je ruikt iets bloemigs. Dit geeft een fijne zwoele indruk die door de fruitaroma’s van rode bessen en braam versterkt wordt. In de achtergrond de kenmerkende geur van versgemalen peper. We proeven dezelfde fruitaroma’s als we een slok nemen. Je kan verder zwarte bes, bosbes en kers proeven.
Lekker als borrelwijn of bij een stoofschotel.
Omdat het zo’n zwoele wijn is, kan de Nebla Garnacha prima als borrelwijn geserveerd worden. Hij kan prima op zichzelf staan. Het is een heerlijke wijn voor bij stoofschotels, gegrild vlees en milde kazen. Als je wil combineren met vis, dan is de keus voor gerookte vis een logische stap. De gerookte smaken combineren goed met het smaakprofiel van de wijn. Tapas gerechten zijn ook heerlijk. Maak ze niet té spicy.
Type wijn | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Sluiting | Kurk |
Vintage | 2021 |
Alcoholpercentage | 13 |
Druiven | Garnacha |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Smaakprofiel | Soepel |
Lekker bij | Pasta, Biefstuk |
Nebla Garnacha
Deze Nebla Garnacha komt uit de omgeving van Valencia in Spanje. De wijngaarden profiteren van het overwegend warme klimaat dat hier heerst. De druiven kunnen hierdoor goed rijpen. De nachten zijn rond Valencia echter opvallend fris. Voor de wijndruiven is dat gunstig. Hierdoor kunnen ze goed zuren opbouwen. Aangezien een Garnacha druif vaak bescheiden is in zijn zuren is dit een voordeel. Dat levert een smaakvolle en evenwichtige wijn op. De naam Nebla slaat op de ochtendmist die na een verkoelende nacht verdreven wordt door de zonnestralen. Alle Nebla wijnen van wijnhuis Vincente Gandia komen van wijngaarden die zo’n verkoelende nacht hebben.
Wijnmaker Vicente Gandia
Vincente Gandia is een grote naam in de wijnwereld en in de omgeving van Valencia. Ze hebben wijngaarden in heel Spanje en hebben daardoor een uitgebreid assortiment. Sinds 1885 zijn ze al aanwezig in de wijnwereld. In de beginjaren zetten ze zich op de kaart door als één van de eersten vaten te laten maken van eikenhout uit Missouri (VS). Deze werden gebruikt voor rijping van de wijn en transport. Ook gaf dit hout het kenmerkende vanille aroma aan de wijn. In die jaren nieuw en sensationeel en was Vincente Gandia een trendsetter. In de decennia die volgden kreeg dit veel navolging. Inmiddels staat de vierde generatie aan het hoofd van het bedrijf dat steeds blijft vernieuwen en innoveren.