Nebla Garnacha

Soepel
Spanje
Garnacha
Pasta & Biefstuk
Wijnen van de Garnacha druif staan altijd garant voor een mediterrane wijn in het glas met mooie geuren van rood fruit en zachte ronde tannines. Zo ook bij de Nebla Garnacha, met heerlijke smaken van zon doorbakken rood fruit en lichte kruidigheid van de houtrijping. De Garnacha druif is dan ook op en top een druif die het in dit warme klimaat goed doet. Hij kan erg goed tegen de hitte en warmte. Sterker nog, hierdoor kan hij goed suikers ontwikkelen die later omgezet worden in alcohol. Ook kunnen de druiven goed rijpen zodat de tannines mooi ontwikkeld zijn en de wijn soepel en zwoel wordt. Er zitten niet veel kleurstoffen in de dunne schil, dus je kan altijd een mooie helder rode wijn verwachten. Misschien ken je hem beter onder de naam Grenache. Want ook in Frankrijk is het een succesvolle druif. In de Côtes du Rhône en de Languedoc levert hij mooie wijnen.
€ 8,35
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8410310616440
Fles

Zonovergoten Spanjaard van wereldklasse.

Als je kijkt zie je de mooie doorzichtige rode kleur die bij de Garnacha hoort. Je ruikt iets bloemigs. Dit geeft een fijne zwoele indruk die door de fruitaroma’s van rode bessen en braam versterkt wordt. In de achtergrond de kenmerkende geur van versgemalen peper. We proeven dezelfde fruitaroma’s als we een slok nemen. Je kan verder zwarte bes, bosbes en kers proeven.

Lekker als borrelwijn of bij een stoofschotel.

Omdat het zo’n zwoele wijn is, kan de Nebla Garnacha prima als borrelwijn geserveerd worden. Hij kan prima op zichzelf staan. Het is een heerlijke wijn voor bij stoofschotels, gegrild vlees en milde kazen. Als je wil combineren met vis, dan is de keus voor gerookte vis een logische stap. De gerookte smaken combineren goed met het smaakprofiel van de wijn. Tapas gerechten zijn ook heerlijk. Maak ze niet té spicy.

Specificaties
Type wijnRood
LandSpanje
RegioValencia
SluitingKurk
Vintage2021
Alcoholpercentage13
DruivenGarnacha
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielSoepel
Lekker bijPasta, Biefstuk

Nebla Garnacha

Deze Nebla Garnacha komt uit de omgeving van Valencia in Spanje. De wijngaarden profiteren van het overwegend warme klimaat dat hier heerst. De druiven kunnen hierdoor goed rijpen. De nachten zijn rond Valencia echter opvallend fris. Voor de wijndruiven is dat gunstig. Hierdoor kunnen ze goed zuren opbouwen. Aangezien een Garnacha druif vaak bescheiden is in zijn zuren is dit een voordeel. Dat levert een smaakvolle en evenwichtige wijn op. De naam Nebla slaat op de ochtendmist die na een verkoelende nacht verdreven wordt door de zonnestralen. Alle Nebla wijnen van wijnhuis Vincente Gandia komen van wijngaarden die zo’n verkoelende nacht hebben.

Wijnmaker Vicente Gandia

Vincente Gandia is een grote naam in de wijnwereld en in de omgeving van Valencia. Ze hebben wijngaarden in heel Spanje en hebben daardoor een uitgebreid assortiment. Sinds 1885 zijn ze al aanwezig in de wijnwereld. In de beginjaren zetten ze zich op de kaart door als één van de eersten vaten te laten maken van eikenhout uit Missouri (VS). Deze werden gebruikt voor rijping van de wijn en transport. Ook gaf dit hout het kenmerkende vanille aroma aan de wijn. In die jaren nieuw en sensationeel en was Vincente Gandia een trendsetter. In de decennia die volgden kreeg dit veel navolging. Inmiddels staat de vierde generatie aan het hoofd van het bedrijf dat steeds blijft vernieuwen en innoveren.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!