Piero Gatti Moscato Piemonte

Bubbels
Italië
Moscato
Zoetigheid
Piero Gatti produceert met deze wijn een van de mooiste Moscato’s van Piemonte. Wát een fantastische dessertwijn! Heerlijk licht mousserend in het glas, met een mooi zoetje en veel frisheid. Bomvol fruit zoals appel en perzik, aangevuld met subtiele smaken van gist en fijne zuren. Lichte mousse en laag alcoholgehalte. Heerlijk bij bijvoorbeeld desserts met cheesecake en citrus smaken.
€ 13,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7899665189642
Fles

Prachtige Moscato van wijnmaker Piero Gatti.

Piero Gatti Moscato is een lichtgele en bruisende wijn uit Noord-Italië. De perfecte wijn voor bij het dessert of voor op het terras. Je proeft heerlijke aroma's van appel, perzik en bloesem. De lichte bubbel en lichtzoete smaak maakt het een complete wijn.

Lekker bij desserts of los op het terras.

Een mooie bleekgele kleur fonkelt in het glas. In de neus krijgen we direct heerlijke aroma’s. Fruitig appel en perzik. Maar ook een mooi licht gist aroma. Dat nodigt uit tot een slok. In de mond direct de opwekkende lichte prikkel van de frizzante. Dat combineert mooi met de appel, citrus, perzik. Door het fruit lijkt het of er een licht zoetje in de wijn zit. De mooie zuren zorgen echter voor veel frisheid. Door het lage alcoholgehalte en de frisheid een mooie door drinkbare wijn. Lekker opwekkend en zeker niet te zoet.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandItalië
RegioPiëmonte
SluitingSchroefdop
Vintage2022
Alcoholpercentage5.5
DruivenMoscato
Drinktemperatuur7 tot 9 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijZoetigheid

Piero Gatti Moscato Piemonte

Wijnbedrijf Piero Gatti produceert misschien wel de mooiste Moscato en Brachetto wijn van Piemonte in Italië. Want hier bevinden zich de wijngaarden van Gatti. Ze liggen op de heuvels  bij Santo Stefano Belbo, ongeveer 25 kilometer oostelijk van Alba. Deze streek staat bekend als uitermate geschikt voor de Moscato druif. De graaf van Mantova startte in 1583 met het verbouwen van deze druif en het maken van deze wijn. De rest is geschiedenis. De hele streek draait om deze twee genoemde wijndruiven. De Moscatel druif is bekend onder verschillende namen. Zo zie je soms “Muscat d’Alexandrie” en soms “Moscatel” staan. Altijd herken je die heerlijke aromatische onmiskenbare nootmuskaat achtige geur. In veel landen maakt men dessertwijn van deze druif.

De prachtige Italiaanse Piemonte

Piemonte is de thuishaven van de beroemde Barolo en Barbaresco wijnen. Onze Moscato bevindt zich dus in een goed gezelschap. Piemonte betekent “aan de voet van de bergen”. Het gebied wordt dan ook begrensd door de Alpen. Er heerst hier een speciaal klimaat. Er is een warm groeiseizoen. Daarna volgt een nevelige herfst. De winter is bijzonder koud. De wijndruiven kunnen dus goed rijpen , maar door de koudere nachten en de nevelige herfst voldoende zuren opbouwen. Barbara Gatti heeft het bedrijf voortgezet nadat haar ouders zijn overleden. Goede vriendin Claudia Cigliuti staat naast haar zijde.
Wijnbedrijf Gatti is eigenzinnig. Ze plukken de druiven zodra ze rijp zijn en de lekkerste wijn opleveren. Als dat soms tegen de regels ingaat van de DOCG Moscato d'Asti , en dat ze dit dus niet op het etiket mogen vermelden, nemen ze dan voor lief.  Gatti streeft een frisse stijl na. De druiven worden geplukt als ze vroegrijp zijn. Daarom zal je op het etiket zien dat ze onder de regels van het DOCG Moscato dí Piemonte vallen.

 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!