Pommier Chablis
Pommier Chablis is een frisse en serieuze Chardonnay wijn uit het noorden van de Bourgogne. In tegenstelling tot de meeste wijnen van Chardonnay, heeft deze wijn geen houtrijping gehad. Hierdoor is de smaak zacht, fris en mineraal met tonen van groene appel, citroen, gist, wit fruit en bloesem. Een lie rijping van 6 maanden maakt de wijn ronder en complexer.
Oorspronkelijke prijs was: € 29,90.€ 27,70Huidige prijs is: € 27,70. incl. BTW
Op voorraadNiet goed, geld terug!
Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
Gratis verzending boven 70 euro
Extra informatie
Alcoholpercentage | 12.5 |
---|---|
Regio | Bourgogne, Chablis |
Vintage | 2022 |
Drinktemperatuur | 11 tot 13 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Kurk |
Type wijn | Wit |
Land | Frankrijk |
Smaakprofiel | Fris |
Druiven | Chardonnay |
Lekker bij | Kip, Vis, Zachte kaas |
Content missing
Pommier Chablis
Deze Pommier Chablis is een loepzuivere wijn uit het noorden van de Bourgogne. Pommier is een kleine familieproducent uit Chablis die prachtige wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden. Isabelle en Denis Pommier bestieren samen het wijnhuis. In 1990 kocht dit echtpaar hun eerste 2 hectare wijngaard. De druiven oogsten ze zelf, waarna ze het sap verkochten aan andere wijnmakers. In 1994 trokken ze de stoute schoenen aan, en maakten ze hun eerste eigen wijn. En met succes, want ze wonnen meteen het Concours de Vins de Chablis. Een legendarische wijnmaker was geboren.
Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebreid tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Sinds een aantal jaar is Pommier overgegaan naar biologische wijnbouw. In het relatief koude Chablis is dit zeker een uitdaging. Door met met respect voor de natuur te werken tracht het wijnhuis een zo laag mogelijke footprint te hebben.
De herkomst van de druiven
Pommier maakt zuivere Chablis wijnen met minerale tonen en met een sappige en ronde smaak. Het geheim zit hem in de unieke bodem. Het terroir bestaat uit een oeroude Kimmeridge-bodem. Dit is een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Miljarden schelpen van kleine oesters en schelpdieren vormen een kalkrijke bovenlaag. Het is ook de kalk die de witte wijnen van Chablis hun bijzondere smaak geven.