Telmo Rodriguez Pegaso Zeta

Soepel
Spanje
Garnacha
Groenten, Kip, Biefstuk & Worst
Heerlijke Spaanse wijn van Garnacha, met smaken van rood fruit, kleine toets van de houtrijping en fantastisch lange afdronk. Eigenzinnige Spaans wijnmaker Telmo Rodriguez laat de oude biologische Garnacha-wijngaarden in Cebreros floreren. Op een van zijn reizen ontdekte Telmo Rodriguez deze verwilderde en verlaten wijngaard op de 900 meter hoge hellingen in Cebreros en zag er potentieel in. In 1999 begon hij aan het herstel van de wijngaard op leisteen en granieten bodems. Nu brengt hij één van de lekkerste Garnacha wijnen, oftewel Grenache Noir, van Spanje voort. De wijn heeft 6 maanden houtrijping gehad, en 6 maanden gerijpt in RVS tanks. Zacht, verfijnd en ultiem fruitig van smaak.
€ 17,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
18436037408042
Fles

Bijzondere Garnacha uit oude biologische wijngaard.

In het glas zien we een diep robijnrode kleur. Als we ruiken vallen de heerlijke fruitaroma’s op met daarnaast tonen van bloemen. Rood fruit met rode bes, aardbei, framboos. Ook braam. In de mond ervaren we dezelfde aroma’s. Naast Rode bes, braam, bosbes, kers ook een hint van sinaasappel zest. Ook proeven we de nodige kruidigheid. De wijn geeft een mooi zacht mondgevoel. Het is een verfijnde wijn met rijpe tannines en milde zuren. En wat een heerlijke lange afdronk!

Lekker bij gebraden vlees, BBQ en stoofschotels.

Als je deze wijn wilt combineren dan is de mediterrane keuken heel geschikt. Heerlijk gebraden of geroosterd varkensvlees met specerijen. Lamsvlees is ook een mooie combinatie. Een wildschotel op een kruidige manier bereid. En natuurlijk rundvlees. Combineer ook gerust met BBQ gerechten. Een vegetarische stoofschotel is ook lekker.

Specificaties
Type wijnRood
LandSpanje
RegioCastilla y León
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage14.5
DruivenGarnacha
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielSoepel
Lekker bijGroenten, Kip, Biefstuk, Worst
BijzonderhedenBiologisch

Het bijzondere verhaal van Telmo Rodriguez

Wijnmaker Telmo Rodriguez heeft het vak in de praktijk geleerd bij zijn beroemde vader uit de Rioja op wijnmakerij La Granja Senora de Remelluri. Nadat hij afgestudeerd was aan de universiteit van Bordeaux is hij zijn eigen weg gegaan. Zijn droom was om wijn te maken die het terroir laat spreken. Ook wilde hij inheemse Spaanse druiven gebruiken die op traditionele manier gesnoeid worden. In Spanje betekent dat, dat de wijnranken als struiken los in de wijngaard staan. Ze noemen dit “bush vines”. Dat betekent dat bij het bewerken alles met de hand moet, ook de oogst. Hij doet dit niet uit nostalgische overwegingen, maar omdat hij vindt dat dit de beste manier is voor de wijnranken in het warme Spanje. De wijnranken staan verder uit elkaar, zodat er voldoende vocht is. En in hete, droge tijden hangen de druiven in de schaduw van de bladeren van de struik.  En tenslotte wilde hij werken op een Biologische manier, met respect voor de natuur. Kunstmest of pesticiden komen dus niet voor in de wijngaard. Telmo heeft overigens niet voor al zijn wijnen een biologisch certificaat. Eigenzinnig als hij is wil hij zelf beslissen wanneer hij oogst, hoe kort hij de wijn in eiken vaten laat rijpen etc. Hij wil niet dat het moet afhangen van de regels die een DOC of een certificaat verlenende instantie. Hij kiest voor kwaliteit boven regels. Zelf woont hij in Madrid, maar inmiddels heeft hij door heel Spanje heen wijngaarden. Hij moet dus veel heen en weer rijden. Niet voor niets noemt men hem de “driving winemaker”. En qua kwaliteit is zijn droom ook uitgekomen. Hij maakt smaakvolle wijnen met maar weinig hout invloed, zodat de smaak van de druiven en het terroir goed naar voren komen. Een kenmerk van zijn wijnen is dan ook dat ze goed doordrinkbaar zijn. In het Wine Report van Tom Stevenson staat Telmo Rodriguez bij de top 10 wijnmakers van Spanje. 

Meer over deze Pegaso Zeta Garnacha wijn

Op zijn reizen ontdekte Telmo Rodriguez de verwilderde wijngaard op de 900 meter hoge hellingen in Cebreros en zag er potentieel in. In 1999 begon hij aan het herstel van de wijngaard op leisteen en granieten bodems. Nu brengt hij één van de lekkerste Garnacha wijnen , oftewel Grenache Noir,  van Spanje voort. De druiven worden met de hand geoogst, vergisten met de natuurlijk aanwezige gisten in grote oude wijn fusten van 500 liter. Er wordt voor oude, gebruikte vaten gekozen zodat ze niet te veel smaak afgeven. De wijn blijft 6 maanden in de houten vaten en rijpt vervolgens nog eens 6 maanden in RVS tanks. Het pure fruit karakter blijft zo bewaard. De naam van de wijn “Pegaso” is een eerbetoon aan de bekende Spaanse auto en vrachtwagen bouwer uit de 40er jaren van de vorige eeuw. Nu gewild bij verzamelaars en liefhebbers. De “Zeta” is een combinatie van druiven van zowel de granieten als de leisteen bodems.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!