Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano

Robuust
Italië
Sangiovese & Prugnolo Gentile
Harde kaas, Pasta & Biefstuk
Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano is de top wijn van het wijnhuis. De druiven zijn afkomstig uit een enkele wijngaard, Il Nocio. Dit wijst naar de walnotenboom die in de wijngaard staat. De hogere ligging en de kalk- en mergelrijke bodem dragen bij aan de enorme kwaliteit van deze wijn. De wijngaard is gericht naar het zuidoosten naar de Val di Chiana, en geniet van een uitstekende verkoelende ventilatie. De plukkers van Boscarelli gaan meerdere keren door de wijngaard om te oogsten. Zo plukken ze alleen de beste en rijpste druiven. Een klasse wijn gemaakt van 100% Prugnolo Gentile, de lokale naam van Sangiovese.
€ 87,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
91443764994551243
Fles

De top Vino Nobile van Boscarelli.

Boscarelli is een van de meest historische en belangrijkste wijnhuizen van Vino Nobile di Montepulciano. Deze Il Nocio is de top wijn van het huis, dus verwacht niets minder dan spektakel in het glas. Ruik en proef hints van bosbessen en pruimen. De smaak is rijp, maar wel met voldoende frisheid. Elegant, zeer geconcentreerd, complex en met een oneindige afdronk. Gambero Rosso gaf deze wijn drie van de drie glaasjes, en James Suckling 94 van de 100 punten. Een grote wijn voor bijzondere momenten.

Lekker bij de Italiaanse keuken.

Combineer deze wijn met klassieke Italiaanse gerechten. Pasta's en lasagnes zijn heerlijk in combinatie met deze wijn. Gegrild vlees van de barbecue is ook heerlijk in combinatie met deze wijn.

Specificaties
Type wijnRood
LandItalië
RegioVino Nobile di Montepulciano
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage14.5
DruivenSangiovese , Prugnolo Gentile
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijHarde kaas, Pasta, Biefstuk

De productiemethode van de Boscarelli Il Nocio

Deze Il Nocio van Boscarelli is op een bijzondere manier gemaakt. De wijnmaker Luca de Ferrari heeft deze Vino Nobile di Montepulciano spontaan laten vergisten op grote houten vaten. De vaten zijn 500 tot 1000 liter groot, en de wijn rijpt hier vervolgens voor een duur van 18 tot 24 maanden in verder. Door grote houten vaten te gebruiken, blijft de invloed hiervan op de smaak subtiel. Hierdoor heeft deze wijn kruidige smaken, maar blijven de fruitsmaken ook mooi overeind. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!