Cava Flama d’Or brut

11.5
Penedès
Nvt
8 tot 10 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Mousserend
Spanje
Bubbels
Macabeo, Parellada, Xarel·lo
Pasta, Salades, Vis, Zachte kaas
Zilver

Cava Flama d’Or is een heerlijke mousserende wijn uit Penedès. Niet voor niks staat deze regio bekend als beste gebied voor cava. Gemaakt van de traditionele Spaanse druiven Macabeo, Parellada en Xarello. De aanzet is fris en verkwikkend, met een zachte bubbel. De smaak is droog met tonen van groene appel, brioche en citroen. In de geur zit nog iets van peer en bloesem. Heerlijk strakdroog en lange en serieuze afdronk. Dankzij de traditionele methode en de zorgvuldige selectie van druiven, is deze cava een symbool van kwaliteit en vakmanschap. Of je nu een feestje organiseert of gewoon wilt genieten van een glas bubbels, Flama d’Or is altijd een uitstekende keuze.

 7,99 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Twee en een half jaar gerijpte cava met mooie complexiteit en fris en fruitige smaken

De Cava Flama d’Or Brut biedt een perfecte balans tussen frisheid en elegantie. Het heeft een lichtgele kleur met fijne bubbels en een aanhoudende mousse. In de neus ontdek je aroma’s van groene appel, citrusvruchten en een subtiele hint van geroosterd brood, afkomstig van de rijping. De smaak is fris, droog en levendig, met een verkwikkende afdronk.

De perfecte borrelcava. Lekker bij paella, vis en tapas.

Deze cava is een fantastische begeleider van lichte gerechten zoals salades, zeevruchten, sushi of tapas. Het is ook ideaal als aperitief en een geweldige keuze om te proosten op speciale momenten.

Extra informatie

Alcoholpercentage

11.5

Regio

Penedès

Vintage

Nvt

Drinktemperatuur

8 tot 10 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Mousserend

Land

Spanje

Smaakprofiel

Bubbels

Druiven

Macabeo, Parellada, Xarel·lo

Lekker bij

Pasta, Salades, Vis, Zachte kaas

Medals

Zilver

Content missing

Hoe wordt Cava Flama d’Or Brut gemaakt?

Cava Flama d’Or wordt geproduceerd volgens de traditionele methode, dezelfde methode die wordt gebruikt in Frankrijk voor champagne. Het verschil zit hem in de strengheid van de regels, en de gebruikte druiven. Voor deze wijn wordt Macabeo, Parellada en Xarel·lo gebruikt.
Na de oogst wordt er een basiswijn gemaakt in roestvrij stalen tanks. Dit is een wijn zonder bubbels, en met frisse zuren. Vervolgens wordt deze wijn gebotteld en wordt er een klein beetje gist en suiker toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een tweede vergisting in de fles, en krijgt de wijn haar bubbels.
Als laatste stap wordt de wijn gerijpt. Na de vergisting zitten de dode gistcellen nog in de fles. Deze geven mooie aroma’s van toast, brioche en noten aan de wijn. Cava’s moeten minimaal 9 maanden rijpen, waardoor er heerlijke smaken ontstaan.

Het wijnhuis Castell d’Or

Deze wijn is gemaakt door het wijnhuis Castell d’Or. Castell d’Or bestaat uit een samenwerking van 16 wijnhuizen in verschillende wijnbouwgebieden van de Penedès, Baix Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragona en Lleida. Al deze aangesloten wijnbouwfamilies bewerken al meer dan 100 jaar wijnstokken om samen wijnen en cava’s van kwaliteit en karakter produceren, van generatie op generatie.