Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaakt is uniek, en wat hem nog unieker maakt is dat er 100% Pinot Meunier druiven zijn gebruikt. Door de druiven niet te persen heeft de wijn een mooie rosé kleur gekregen. Een hoge concentratie fruitsmaken met frisse zwarte bessen en jam. Enorm complexe en lange afdronk. Lees hieronder meer over het productieproces van deze Bruno Michel Les Roses Brut Rosé Champagne uit 2015.
Unieke en exclusieve rosé champagne uit topjaar 2015.
De Champagne heeft een fantastisch mooie rosé kleur. Je ruikt mooi het florale van de Pinot Meunier, maar daarnaast fruittonen van kers en rode bes. Daarnaast heerlijke tonen van noten. Als we proeven dan valt de frisheid en fruitigheid op. Kers, framboos, rode bes maar ook kruidigheid en mineraliteit. De mousse is levendig, maar elegant tegelijk. De Champagne heeft een aardige body. Hierdoor kan je hem ook bij het diner inzetten. Het is een droge Champagne met karakter en een lange afdronk.
Lekker bij rauwe groente, rood vlees en rood fruit.
De Champagne is heerlijk om zo te drinken, maar nodigt uit om er iets bij te eten. Dit kan gaan om kleine hapjes. Maar ook bij het diner doet hij van zich spreken. Goede combinatie met rauwe groente, curries, Vietnamees of Thais. Maar bij rood vlees zal hij ook verrassend combineren. Een mooie wijn bij een dessert met rode bessen en ander rood fruit.
Unieke biologische rosé champagne van topwijnmaker Bruno Michel
Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015
Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015 is gemaakt van slechts één druivensoort. Champagne wordt vaak gemaakt van een blend van druiven. Deze Rosé Champagne is een monocépage gemaakt van 100% Pinot Meunier druiven. De druiven zijn afkomstig uit de dorpen Pierry en Moussy ten zuiden van Epernay in Frankrijk. Hier bezitten ze zo’n 12 ha grond verdeeld over meer dan 35 percelen.
Wijnmaker Bruno Michel
Wijnmaker Bruno Michel is een opvallende Champagnemaker. Hij werkt biodynamisch ( sinds 1998), Organic en Vegan ( sinds 2004) . Er zullen dus geen schadelijke stoffen worden gebruikt in de wijngaard en geen chemische of kunstmatige stoffen worden toegevoegd in de wijnmakerij. Je weet dus dat dit een pure, eerlijke Champagne is. Een soort natuurwijn.
Rosé Champagne door de Saignée methode
De roze kleur krijgt de Champagne door de “Saignée” methode. Letterlijk vertaald: bloeden. Met vangt het eerste sap uit de vergisting kuip op dat door het gewicht van de druiventrossen is vrijgekomen nadat ze in de kuip zijn gestort. Bij Bruno Michel laten de de druiven 16 uur zo uitlekken. Een tijdrovende methode. Van het resterende most wordt een andere wijn of Champagne gemaakt. Het doel is een hoge concentratie van aroma’s en smaak. Bovendien wil de wijnmaker voorkomen dat er teveel kleur en tannines van schil, pit of steel in de wijn komt. Het moet immers een rosé Champagne worden en geen rode wijn. Ook de flesrijping op de gisten is voor een Champagne erg lang: 60 maanden! Ook weer met als doel een exceptionele smaak. Voordat Bruno Michel als Champagnemaker begon hield hij zich bezig met onderhoud, ontwikkeling en verzorging van wijnstokken. In 1985 begon hij in het familiebedrijf dat al begon rond 1900. Hij is de vierde generatie. Zijn dochter en oenoloog Pauline nam het in 2016 samen met haar man over. Het wijnhuis bestaat uit prachtige 18e eeuwse wijnkelders, nog door Benedictijner monniken uitgehakt, waar de Champagne langzaam en onder stabiele vochtigheids- en temperatuur omstandigheden kan rijpen. Een handmatige pluk hoort helemaal bij het type bedrijf. Het is tijdrovender, maar bij Bruno Michel weten ze hierdoor precies dat de mooiste druiven kunnen worden gebruikt. Dat zorgt wel voor lagere opbrengsten, maar kwaliteit staat voorop bij Bruno Michel. Jaarlijks worden er maar 900 flessen van de Les Roses Brut Rosé Champagne gemaakt.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Zilveren medaille
Feestelijker kan niet! Deze sprankelende Bailly Lapierre Réserve is bekroond met onder meer een welverdiende gouden medaille van het Crémant Concours 2018 en een zilveren medaille op het zeer prestigieuze wijnconcours van Parijs. Het toonaangevende
De koning van de Champagnes. Wij zijn trots om u de nieuwe vintage Dom Pérignon van de oogst uit 2010 aan te bieden. Deze ultieme luxe champagne wordt pas vrijgegeven als de keldermeester Vincent Chaperon vindt dat dat deze er helemaal klaar voor is
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Gouden medaille
Een Champagne van wijnhuis Dosnon die veel affiniteit heeft met de Bourgogne. het wijnhuis uit de Côte de Bar ligt zo zuidelijk, dat het praktisch aan de Bourgogne grenst. geen wonder dat met 70% Pinot Noir de boventoon voert. Maar er zijn meer over
De druiven van deze heerlijke Cava zijn volledig biologisch geteeld in de Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heef
Villiera Monro Vintage Brut 2014 is een prachtige bubbel die zich kan meten met grote Champagnes. Niet gek, aangezien deze wijn is gemaakt van dezelfde druiven Chardonnay en Pinot Noir. Ook het productieproces is hetzelfde, alleen heet deze in Zuid-A
Het wijnbedrijf Toso uit de Piëmonte in Italië heeft als specialiteit het maken van sprankelende wijnen. Deze Vanitoso is daar een mooi voorbeeld van. Het is een wijn gemaakt van de lokale druif Brachetto, een specialiteit van de streek Piëmonte.
De herkenbare blauwe band staat symbool voor de rivier de Venoge in Zwitserland waar de familie zijn roots heeft. Het huis bestaat al sinds 1837. Kan je nagaan wat een expertise hier aanwezig is. Mocht je een keer in Epernay ( Frankrijk) zijn, kijk
Volledig biologische en zacht mousserende Prosecco uit de Italiaanse Treviso regio. Heerlijke sappige wijn met een vrolijke bubbel en elegante zachte smaak. Deze wijn is rijk aan tonen van citrus en groene appel. Al sinds 1991 werkt de familie Pizzol
il HUGO! is de zomerse Hugo wijn van wijnhuis Mionetto. Deze bruisende Hugo is zoet van smaak, en heeft heerlijke aroma's van vlierbloesem, zomerse bloemen en frisse citrus. Deze zomerse Italiaanse wijn cocktail komt uit Alto Adige in het noorden van
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Gouden medaille
Dit zeer gerenommeerde cava-huis maakt al sinds 1955 nét onder Barcelona de mooiste mousserende wijnen. Zo ook deze lang gerijpte vintage cava met een fris karakter. In de neus ruik je meteen sappige groene appel en gist. Enorm fijne bubbels in de m