Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015

Bubbels
Frankrijk
Pinot Meunier
Groenten, Schaaldieren, Biefstuk & Zoetigheid
Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaakt is uniek, en wat hem nog unieker maakt is dat er 100% Pinot Meunier druiven zijn gebruikt. Door de druiven niet te persen heeft de wijn een mooie rosé kleur gekregen. Een hoge concentratie fruitsmaken met frisse zwarte bessen en jam. Enorm complexe en lange afdronk. Lees hieronder meer over het productieproces van deze Bruno Michel Les Roses Brut Rosé Champagne uit 2015.
Normale prijs € 79,99 Aanbieding € 49,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3578320000026
Fles

Unieke en exclusieve rosé champagne uit topjaar 2015.

De Champagne heeft een fantastisch mooie rosé kleur. Je ruikt mooi het florale van de Pinot Meunier, maar daarnaast fruittonen van kers en rode bes. Daarnaast heerlijke tonen van noten. Als we proeven dan valt de frisheid en fruitigheid op. Kers, framboos, rode bes maar ook kruidigheid en mineraliteit. De mousse is levendig, maar elegant tegelijk. De Champagne heeft een aardige body. Hierdoor kan je hem ook bij het diner inzetten. Het is een droge Champagne met karakter en een lange afdronk.

Lekker bij rauwe groente, rood vlees en rood fruit.

De Champagne is heerlijk om zo te drinken, maar nodigt uit om er iets bij te eten. Dit kan gaan om kleine hapjes. Maar ook bij het diner doet hij van zich spreken. Goede combinatie met rauwe groente, curries, Vietnamees of Thais. Maar bij rood vlees zal hij ook verrassend combineren. Een mooie wijn bij een dessert met rode bessen en ander rood fruit.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
Vintage2015
Alcoholpercentage12.5
DruivenPinot Meunier
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijGroenten, Schaaldieren, Biefstuk, Zoetigheid
BijzonderhedenBiologisch

Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015

Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015 is gemaakt van slechts één druivensoort. Champagne wordt vaak gemaakt van een blend van druiven. Deze Rosé Champagne is een monocépage gemaakt van 100% Pinot Meunier druiven. De druiven zijn afkomstig uit de dorpen Pierry en Moussy ten zuiden van Epernay in Frankrijk. Hier bezitten ze zo’n 12 ha grond verdeeld over meer dan 35 percelen. 

Wijnmaker Bruno Michel

Wijnmaker Bruno Michel is een opvallende Champagnemaker. Hij werkt biodynamisch ( sinds 1998), Organic en Vegan ( sinds 2004) . Er zullen dus geen schadelijke stoffen worden gebruikt in de wijngaard en geen chemische of kunstmatige stoffen worden toegevoegd in de wijnmakerij. Je weet dus dat dit een pure, eerlijke Champagne is. Een soort natuurwijn.

Rosé Champagne door de Saignée methode

De roze kleur krijgt de Champagne door de “Saignée” methode. Letterlijk vertaald: bloeden. Met vangt het eerste sap uit de vergisting kuip op dat door het gewicht van de druiventrossen is vrijgekomen nadat ze in de kuip zijn gestort. Bij Bruno Michel laten de de druiven 16 uur zo uitlekken. Een tijdrovende methode. Van het resterende most wordt een andere wijn of Champagne gemaakt. Het doel is een hoge concentratie van aroma’s en smaak. Bovendien wil de wijnmaker voorkomen dat er teveel kleur en tannines van schil, pit of steel in de wijn komt. Het moet immers een rosé Champagne worden en geen rode wijn. Ook de flesrijping op de gisten is voor een Champagne erg lang: 60 maanden! Ook weer met als doel een exceptionele smaak.
Voordat Bruno Michel als Champagnemaker begon hield hij zich bezig met onderhoud, ontwikkeling  en verzorging van wijnstokken. In 1985 begon hij in het familiebedrijf dat al begon rond 1900. Hij is de vierde generatie. Zijn dochter en oenoloog Pauline nam het in 2016 samen met haar man over. Het wijnhuis bestaat uit prachtige 18e eeuwse wijnkelders, nog door Benedictijner monniken uitgehakt,  waar de Champagne langzaam en onder stabiele vochtigheids- en temperatuur omstandigheden kan rijpen.
Een handmatige pluk hoort helemaal bij het type bedrijf. Het is tijdrovender, maar bij Bruno Michel weten ze hierdoor precies dat de mooiste druiven kunnen worden gebruikt. Dat zorgt wel voor lagere opbrengsten, maar kwaliteit staat voorop bij Bruno Michel. Jaarlijks worden er maar 900 flessen van de Les Roses Brut Rosé Champagne gemaakt. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!