Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec
Halfzoete demi sec Champagne van Jacquart.
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne. De kleur is helder geel. De geuren van tropisch fruit, steenfruit, rozen, amandelen en honing knallen het glas uit. De bubbels spatten feestelijk uit het glas. De smaak is half zoet met een lange afdronk.
Lekker bij desserts en de Aziatische keuken.
Heerlijk als begeleider van vele verschillende soorten desserts. Denk aan taart, desserts met vruchten en romige nagerechten. Vuistregel is dat de champagne net zo zoet of zoeter te zijn dan het dessert dat je erbij wil serveren. Een andere optie is om deze champagne te schenken bij hartige gerechten die vet of pittig zijn. Bijvoorbeeld mooie pittige gerechten uit de Aziatische keuken./p>
Type wijn | Mousserend |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Sluiting | Kurk |
Vintage | Nvt |
Alcoholpercentage | 12.5 |
Druiven | Chardonnay, Pinot Noir , Pinot Meunier |
Drinktemperatuur | 10 tot 12 graden |
Smaakprofiel | Bubbels |
Lekker bij | Zoetigheid |
Hoe wordt deze halfzoete Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec gemaakt?
Het productieproces van champagne begint met het maken van een basiswijn. Deze wordt vervolgens in de fles gedaan, en wordt er een tweede vergisting in de fles gestart. Doordat de fles wordt afgesloten met een bierdopje, kunnen de bubbels die tijdens de vergisting ontstaan niet ontsnappen. Zo krijgt de champagne dus zijn bubbels. Als de vergisting is afgelopen, blijven de gistcellen vervolgens jarenlang rijpen in de fles. Zo krijgt de champagne gist en brood achtige smaken. Tijdens een van de laatste stappen van het productieproces wordt de zogenaamde liqueur d’expédition aan de wijn toegevoegd. In deze liqueur is een bepaalde hoeveelheid suiker opgelost. Bij demi-sec is dit 35-50 gram suiker per liter waardoor de champagne subtiel zoet wordt. Lees op de website van Champagne Jacquart meer over deze unieke wijn.