Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec

Bubbels
Frankrijk
Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
Zoetigheid
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne van hoge kwaliteit. In de geur en smaak veel tropisch fruit, abrikoos en bloemen. De subiel zoete smaak heeft dezelfde fruitige tonen, aangevuld met noten en honing. In de verte proef je de gist smaken die tijdens de rijping zijn ontstaan. Een zachte en zoete champagne van tophuis Jacquart. De perfecte allemansvriend voor tijdens oud & nieuw of als begeleider van desserts en pittige gerechten.
Normale prijs € 45,00 Aanbieding € 38,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3700252041598
Fles

Halfzoete demi sec Champagne van Jacquart.

Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne. De kleur is helder geel. De geuren van tropisch fruit, steenfruit, rozen, amandelen en honing knallen het glas uit. De bubbels spatten feestelijk uit het glas. De smaak is half zoet met een lange afdronk.

Lekker bij desserts en de Aziatische keuken.

Heerlijk als begeleider van vele verschillende soorten desserts. Denk aan taart, desserts met vruchten en romige nagerechten. Vuistregel is dat de champagne net zo zoet of zoeter te zijn dan het dessert dat je erbij wil serveren. Een andere optie is om deze champagne te schenken bij hartige gerechten die vet of pittig zijn. Bijvoorbeeld mooie pittige gerechten uit de Aziatische keuken./p>

Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12.5
DruivenChardonnay, Pinot Noir , Pinot Meunier
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijZoetigheid

Hoe wordt deze halfzoete Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec gemaakt?

Het productieproces van champagne begint met het maken van een basiswijn. Deze wordt vervolgens in de fles gedaan, en wordt er een tweede vergisting in de fles gestart. Doordat de fles wordt afgesloten met een bierdopje, kunnen de bubbels die tijdens de vergisting ontstaan niet ontsnappen. Zo krijgt de champagne dus zijn bubbels. Als de vergisting is afgelopen, blijven de gistcellen vervolgens jarenlang rijpen in de fles. Zo krijgt de champagne gist en brood achtige smaken. Tijdens een van de laatste stappen van het productieproces wordt de zogenaamde liqueur d’expédition aan de wijn toegevoegd. In deze liqueur is een bepaalde hoeveelheid suiker opgelost. Bij demi-sec is dit 35-50 gram suiker per liter waardoor de champagne subtiel zoet wordt. Lees op de website van Champagne Jacquart meer over deze unieke wijn.
 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!