Château La Négly Clos des Truffiers 2020

Robuust
Frankrijk
Syrah & Grenache
Biefstuk
Château La Négly Clos des Truffiers is een iconische wijn uit de Languedoc gemaakt van 95% Syrah en 5% Grenache. De druiven zijn afkomstig uit het subgebied La Clape. Wijncriticus Robert Parker heeft deze wijn maar liefst 99 van de 100 punten gegeven. Deze wijn wordt alleen in jaren gemaakt die uitzonderlijk goed zijn. 2020 is de meest recent uitgebrachte jaargang. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is meer dan 50 jaar. De wijn wordt 3 jaar in de kelders van La Negly gerijpt voordat de wijn op de markt komt. Slechts een zeer beperkt aantal is beschikbaar. De smaak is zeer complex en vol. Geuren van zwart fruit, koffie en chocolade wisselen elkaar af. Het mondgevoel is zijdezacht met krachtige maar rijpe tannine.
€ 169,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4521
Fles

Iconische wijn van Château la Negly.

Château La Négly Clos des Truffiers is een iconische wijn uit La Clape. Niet voor niets 99 van de 100 punten van Robert Parker. De geur heeft intense aroma's van frambozen en bramen, aangevuld met gebrande koffie, donkere chocolade en getoast eikenhout. De mond is fluweelzacht met heerlijk rijpe tannine en voldoende kracht. Een wijn met een enorm bewaarpotentieel.

Lekker bij lamsvlees.

Combineer deze wijn met een mooi stuk lamsvlees uit de oven. Alle andere mooie stukken rund-, lam- en wild- vlees zullen goed passen bij deze wijn.

Specificaties
Type wijnRood
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage15
DruivenSyrah, Grenache
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijBiefstuk

Château La Négly Clos des Truffiers 2020

Château La Négly Clos des Truffiers 2020 is de nieuwste jaargang van deze iconische wijn. Gemaakt van voornamelijk Syrah, aangevuld met Grenache. Slechts enkele flessen beschikbaar.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!