Covila II tinto

Soepel
Spanje
Tempranillo
Groenten, Zachte kaas, Harde kaas, Biefstuk & Worst

Het is niet voor niets dat de Rioja wijnen wereldberoemd en ongekend populair zijn, en deze Covila II Tinto laat zien waarom! De 100% Tempranillo druiven krijgen overdags bakken zon en droogte te verwerken, met een snel afkoelende nacht. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor een geweldig rijpe druif, die iedere jaargang opnieuw weer tot een klasse wijn worden gemaakt.

€ 6,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8429752800010
Fles

Openhartige Spaanse Rioja

Deze Rioja is een uitzonderlijk elegante wijn. De Covila II Tinto heeft een openhartige neus met zachte tinten van kruiden en rood fruit zoals aardbeien, rijpe rode bessen en frambozen. Een frisse harmonieuze fruitige smaak, met gebalanceerde tannines.

De ideale BBQ wijn

Deze wijn is een echte ‘drinkwijn’ en is op zichzelf al een ware topper. De Covila II Tinto is echter ook goed te combineren met barbeque, geroosterd vlees, een lekker vleeswarenplankje, paddestoelen of jonge kazen.

Specificaties
Type wijnRood
LandSpanje
RegioRioja
SluitingSchroefdop
Vintage2022
Alcoholpercentage13.5
DruivenTempranillo
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielSoepel
Lekker bijGroenten, Zachte kaas, Harde kaas, Biefstuk, Worst

Covila is een wijnhuis opgericht in 1989, die zich richt op het maken van echte kwaliteitswijnen. Het wijnhuis is gelegen in het district Alavesa van het wereldberoemde wijngebied La Rioja. Covila is een grote naam in binnen- en buitenland, en wordt gezien als de benchmark voor Rioja wijnen. De wijngaarden van Covila zijn zeer gunstig gelegen, vanwege de beschutte ligging tussen het Cantabrisch gebergte en de rivier de Ebro. Hierdoor kunnen de druiven van Covila tot perfecte rijpheid groeien, en verwerken de wijnmakers van Covila met liefde en passie de druiven tot een prachtige wijn.

La Rioja

Het meest bekende en toonaangevende wijngebied van Spanje is zonder twijfel de Rioja. Wereldwijd worden wijnen uit de Rioja zeer hoog beoordeeld en gewaardeerd. Rioja ligt in het noorden van Spanje, in Baskenland. Het kloppende hart van de regio is de stad Logroño, waar de grote wijnhuizen hun kelders hebben en jaarlijks grote festivals worden gehouden om de nieuwe oogst te vieren. Buiten Logroño zijn er nog ontzettend veel wijnmakers in kleine dorpen verspreid over de hele Rioja streek. De rivier de Ebro stroomt dwars door de Rioja, en aan beide oevers van deze rivier wordt er wijn gemaakt. Ongeveer 90% van de wijn die in Rioja gemaakt wordt is rood, en 10% wit en rosé. Veruit de belangrijkste druiven in de Rioja zijn de Tempranillo en Garnacha druif. In de Rioja worden heel veel houtgerijpte wijnen gemaakt met uitgesproken karakter, en heerst er een strenge wetgeving over de benamingen van deze wijnen. ‘Crianza’ staat voor 1 jaar rijping op eikenhouten vaten, Reserva voor minstens 1 jaar rijping op eikenhouten vaten en 2 jaar in het wijnhuis rijping op fles en Gran Reserva voor minstens 24 maanden rijping op eikenhouten vaten en 3 jaar in het wijnhuis rijping op fles. Kortom: voor een prestigieuze houtgerijpte Rioja heeft de wijnmaker veel geduld nodig.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!