Ferme du Mont Châteauneuf du Pape Vendange

Robuust
Frankrijk
Syrah, Grenache & Mourverdre
Groenten, Pasta, Biefstuk & Worst
La Ferme du Mont Chateauneuf-du-Pape Vendange is gemaakt van 80% Grenache. De rest is aangevuld met Syrah en Mourvèdre. Dit is een zeer geconcentreerde wijn. Vol en rijp rood en zwart fruit, met een hint van kruiden en drop. De mineraliteit geeft de wijn een frisse structuur. Deze topwijn uit het wereldberoemde gebied heeft een prachtige lange afdronk.
€ 39,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3760165372271
Fles

Grootste rode wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre.

De druiven van deze wijn zijn mooi rijp geworden. Dit komt door de keien in de wijngaard die de warmte van de zon vasthouden. Deze geven de warmte vervolgens s'nachts aan de druiven. Zo krijg je die prachtige smaken van rood fruit en zwart fruit. De neus heeft naast het fruit kruidigheid en geuren van drop en koffie. Ondanks de rijpheid en het hoge alcoholpercentage, komt de wijn fris en doordrinkbaar over. Dit typeert de stijl van La Ferme du Mont. Een optimale balans tussen rijping, complexiteit en frisheid.

Lekker bij paddestoelen, stoofpotjes en lamsvlees.

Combineer deze wijn met gerechten met paddestoelen. Lamvlees, gerechten met rundvlees en stoofpotjes zijn ook heerlijk bij deze wijn.

Specificaties
Type wijnRood
LandFrankrijk
RegioCôtes du Rhône
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage14.5
DruivenSyrah, Grenache, Mourverdre
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijGroenten, Pasta, Biefstuk, Worst

Uit het wereldberoemde Chateauneuf du Pape gebied

Deze wijn van La Ferme Du Mont komt uit Chateauneuf du Pape in het zuidelijk deel van de Rhône. Hier is het een stuk warmer dan in Noordelijk Rhône. De Middellandse zee zorgt voor de warmte, maar koude wind uit het noorden verkoelt weer een stuk. Châteauneuf-du-Pape is de wereldberoemde appellatie uit de streek. Het staat bekend om het snoeien van de druivenstokken in de vorm van een struik. Dit heet gobelet in het Frans. Hierdoor verbranden de druiven niet in de zon. Op de bodem liggen grote witte stenen, die overdags de warmte van de zon opslaan. 's Nachts geven ze het af en hierdoor worden de druiven mooi rijp.

Gemaakt van de traditionele GSM blend

In de Rhône wordt veel gebruikt gemaakt van de GSM blend. Ook deze wijn is gemaakt van 80% Grenache, aangevuld met Syrah en Mourvèdre. Het wijnhuis werkt biologisch, maar heeft geen certificering. De fles heeft natuurlijk de herkenbare pauselijk zegel van de streek. Lees hier meer over Franse wijnstreken en tradities. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!