Kaiken Ultra Malbec

1
Robuust
Argentinië
Malbec
Harde kaas, Kip & Biefstuk

Kaiken Ultra Malbec is een prachtig stevige rode wijn uit Argentinië. Wie Argentijnse rode wijn zegt, zegt Malbec. Het is de nationale druif van het land geworden en geven wijnen die wereldwijd worden geroemd. Deze Kaiken Ultra Malbec wordt niet voor niet Ultra genoemd: vol, rijk en bijzonder luxe. Deze wijn komt uit de Mendoza, het kwaliteitsgebied van Argentinië. Gulle geuren van zwarte fruit, koffie en tabak. De 12 maanden houtrijping in eikenhouten vaten voegt hier heerlijke smaken van kruiden en vanille aan toe. De afdronk houdt fantastisch lang aan, met fijn ontwikkelde tannines. De balans tussen aan de ene kant kracht en kruidigheid, en aan de andere kant mooi ontwikkeld fruit en fijne doordrinkbaarheid is om van te smullen. Niet voor niks gaf wijncriticus James Suckling maar liefst 93 punten aan deze wijn. Verpakt in luxe vloeipapier.

Normale prijs € 17,95 Aanbieding € 16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
37804303555038
Fles

Sensationele Malbec uit de Argentijnse Mendoza.

Kaiken Ultra Malbec met een diepe donkerrode kleur. Dat geeft al een duidelijke hint naar de Malbec druif. We hebben een expressieve, maar niet overdreven neus. We ruiken zwart fruit, koffie, tabak. In de mond ervaren we direct de krachtige aanzet. Ook hier in het begin de fruitaroma’s van bramen, zwarte kers, bosbes. Dan ook een licht zoete impressie van gekonfijt fruit die ondersteund wordt door de krachtige rijpe tannines. We proeven koffie en tabak. We hebben een vrij lange afdronk met smaken die lang blijven hangen. Veel kruidigheid en een beetje vanille.

Lekker bij biefstuk en entrecote.

Malbec vormt een mooie combinatie met rood vlees. Bijvoorbeeld een mooie biefstuk of entrecote. Maar bij de kaasplank en borrel vormt hij ook een goed duo. Het mogen best expressieve smaken zijn. Wildschotels en gevogelte zijn ook heerlijk bij deze wijn. Goed gekruide stoofschotels en vegetarische gerechten zijn ook fantastisch.

1 Gouden medaille

James Suckling - 93 punten
Specificaties
Type wijnRood
LandArgentinië
RegioMendoza
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage14.5
DruivenMalbec
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijHarde kaas, Kip, Biefstuk
MedaillesGoud

Kaiken Ultra Malbec

Deze Kaiken Ultra Malbec is Ultra, omdat het voor 100% gemaakt is van Malbec druiven. Het is ook ultra omdat deze wijn precies brengt wat je van een Malbec mag verwachten. Krachtig, mooie ontwikkelde smaken van zwart fruit en kruiden en een lange afdronk. De druiven komen uit 3 wijngaarden van de Uco valley: Vistaflores, Gualtallary en Altamira. Allen met verschillende bodems maar met dezelfde rotsachtige toplaag. En als je dat dan bij elkaar doet, dan krijg je 1+1+1= wauw!. Deze wijn heeft 12 maanden in Frans eiken vaten gelegen, waarvan een derde nieuw eikenhout. Als kenner mag je dan rekenen op karakter, complexiteit en structuur. En met een naam als Ultra weet je dat je goed zit. Wijncriticus James Suckling gaf de wijn 93/100 punten en schreef: “Bright, fresh and fruity Malbec with hints of chocolate and walnuts. Medium to full body, crisp acidity and a clean finish. Super silky with polished tannins. Delicious, drinkable style”. Wij sluiten ons daar volledig bij aan!

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!