LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Fris
Frankrijk
Melon de Bourgogne
Vis & Schaaldieren
LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie is een heerlijk frisse witte wijn uit de Loire streek. Sèvre et Maine ligt westelijk richting de Atlantische Oceaan. Sur lie zie je wel vaker op het etiket van een wijn van Muscadet. Dit betekent dat er een Sur Lie rijping heeft plaatsgevonden. Na het vergisten gaan de gistcellen dood. Vervolgens heeft de wijnmaker de wijn laten rijpen terwijl de dode gistcellen nog in het sap zitten. Dit geeft een rijkere en complexere smaak aan de wijn. In deze streek wordt de Muscadet druif ook wel Melon de Bourgogne genoemd. Subtiel en ingetogen qua smaak met tonen van meloen, bloemen en citrus. Heerlijk bij mosselen, oesters en al het andere uit de zee.
€ 8,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3333780204946
Fles

Klassieke Muscadet Sur Lie uit de Loire.

LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie is een heerlijk frisse witte wijn uit de Loire streek. Sur lie zie je wel vaker op het etiket van een wijn van Muscadet. Dit betekent dat er een Sur Lie rijping heeft plaatsgevonden. Na het vergisten gaan de gistcellen dood. Vervolgens heeft de wijnmaker de wijn laten rijpen terwijl de dode gistcellen nog in het sap zitten. Dit geeft een rijkere en complexere smaak aan de wijn. In deze streek wordt de Muscadet druif ook wel Melon de Bourgogne genoemd. Subtiel en ingetogen qua smaak met tonen van meloen, bloemen en citrus.

Lekker bij alles uit de zee.

Combineer deze Muscadet met mosselen. Andere goede combinaties zijn schelpdieren, schaaldieren, vis en al het ander lekkers uit de zee.

Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioLoire
SluitingSchroefdop
Vintage2021
Alcoholpercentage12
DruivenMelon de Bourgogne
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijVis, Schaaldieren

LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Deze wijn van Muscadet Sur Lie komt uit Sèvre et Maine. Hier heet deze druif ook wel Melon de Bourgogne. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!