Paul Cluver Estate Pinot Noir

Licht
Zuid-Afrika
Pinot Noir
Zachte kaas & Worst
Paul Cluver Estate Pinot Noir is een prachtige frisse rode wijn uit Zuid-Afrika. De Pinot Noir druiven komen uit Elgin, een van de koelste gebieden in de regio. Hierdoor kan er wijn worden gemaakt in Europese stijl. En dat is precies waar wijnmaker Paul Cluver om bekend staat. Een prachtige sappige wijn met rood fruit, aardse tonen en zachte tannines. Licht gekoeld het lekkerste.
€ 20,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16009609150056
Fles

In Bourgogne stijl gemaakte Pinot Noir uit Zuid-Afrika.

Deze Pinot Noir Estate van Paul Cluver is mooi licht robijnrood van kleur. De geur en smaak is fruitig met klein rood fruit, zoals aardbei, kers en granaatappel. Ook heeft deze rode wijn een fijne kruidigheid en subtiele aardse tonen. Een moderne wijn met finesse.

Lekker bij charcuterie.

Heerlijk bij een charcuterie plank. Ook bij milde kazen als schapenkaas en brie past deze wijn uitstekend. Stoofpotjes en Italiaanse pasta's met vlees zijn een perfecte match.

Specificaties
Type wijnRood
LandZuid-Afrika
RegioElgin
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage13.5
DruivenPinot Noir
Drinktemperatuur13 tot 15 graden
SmaakprofielLicht
Lekker bijZachte kaas, Worst

Paul Cluver Estate Pinot Noir

Deze prachtige Paul Cluver Estate Pinot Noir komt uit Elgin. Dit is een van de koelste klimaten van Zuid-Afrika vanwege de unieke ligging. De temperatuur komt zelden boven de 30 graden. Hierdoor wordt het groeiseizoen van de druiven verlengd, waardoor deze hun fruitsmaken behouden en zuren kunnen opbouwen. Zo kan je in het normaal gesproken warme Zuid-Afrika prachtige Pinot Noir maken.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!