Paul Cluver Seven Flags Chardonnay

Vol
Zuid-Afrika
Chardonnay
Pasta, Vis & Schaaldieren
Paul Cluver Seven Flags Chardonnay is een iconische witte volle wijn uit Zuid-Afrika. Gemaakt in het koele Elgin gebied, waardoor er in de Bourgogne stijl wijn kan worden gemaakt. En dat proef je. De prachtige zuren zijn perfect in balans met het rijpe fruit. De houtrijping maakt deze wijn complex met tonen van vanille en toast. De smaak is prachtig rijk en mineraal met rijp tropisch fruit en lichte tonen van ceder en vanille. Een prachtige Bourgogne-achtige Chardonnay die zeer veel indruk maakt. Niet voor niets kreeg deze Paul Cluver Seven Flags Chardonnay maar liefst 96 punten van Tim Atkins.
€ 59,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16009609150230
Fles

Seven Flags van Paul Cluver maakt indruk.

De 7 Flags van Paul Cluver heeft een prachtige diep goudgele kleur. De neus is prachtig fris met mandarijn, limoen, bloesem, gist en vanille aroma's. De smaak is prachtig rijk en mineraal met rijp tropisch fruit en lichte tonen van ceder en vanille. Een prachtige Bourgogne-achtige Chardonnay die zeer veel indruk maakt.

Lekker bij romige pasta's.

Combineer met romige Italiaanse pasta en gerechten met zalm. Vis-, gevogelte-, varkensvlees- en wildgerechten passen ook uitstekend.

Specificaties
Type wijnWit
LandZuid-Afrika
RegioElgin
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage13.5
DruivenChardonnay
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijPasta, Vis, Schaaldieren

Paul Cluver Seven Flags Chardonnay

Elgin heeft door de bijzondere ligging een koel klimaat in Zuid-Afrika. Door dit koele klimaat van Elgin kan Paul Cluver wijnen maken met verfijnde zuren. Zo komt de stijl in de buurt van Europese topgebieden als Bourgogne.

Chardonnay klonen uit de Bourgogne

Paul Cluver heeft met zijn topwijn Seven Flags dé benchmark van Zuid-Afrikaanse Chardonnay op de markt gebracht. De stokken zijn 27 jaar oud, wat voor Zuid-Afrika erg oud is. De klonen komen van Bourgogne Chardonnay uit Dijon. Robert Parker gaf de Paul Cluver Seven Flags Chardonnay 91 punten. Zijn collega Tim Atkin gaf maar liefst 96 punten.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!