Royal Oporto Ruby

Zoet (Port)
Portugal
Tinta Francisca, Tinta Carvalha, Tinta Roriz, Touriga Francesa & Tinto Cão
Zachte kaas, Harde kaas & Zoetigheid

In 1756 werd Royal Oporto opgericht in opdracht van de Portugese koning José de Eerste. Deze jarenlange ervaring proef je terug! Jonge en zoete Port met heerlijke rood fruit in de smaak. Een heuse traktatie na een geslaagd diner bij een kaasplankje of bij een zoet dessert.

€ 10,40
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
65601109111283
Fles

Heerlijke zoete Ruby port met smaken van rood fruit, vanille en chocolade

Door de relatief korte houtrijping heeft deze Royal Oporto een subtiel houtaroma. Deze Port is zoet, met heerlijke smaken van rood fruit, vanille en chocolade. Een prachtige Port met een fijne structuur en zoete smaak.

Licht gekoeld heerlijk als aperitief of lekker bij een dessert en kaasplank

Probeer deze Royal Oporto Ruby Port eens met een heerlijk kaasplankje na een diner. Deze Port is ook goed te combineren met een wat zoeter (chocolade) dessert. Tip! Licht gekoeld is deze Port heerlijk als aperitief.

Specificaties
Type wijnPort
LandPortugal
RegioDouro
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage19
DruivenTinta Francisca, Tinta Carvalha, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Tinto Cão
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielZoet (Port)
Lekker bijZachte kaas, Harde kaas, Zoetigheid
Deze Royal Oporto Ruby Port is een wijn met een bijzonder verhaal. Ruby Port is een relatief jonge Port en wordt 'slechts' 24 maanden gerijpt. Hierdoor blijven de fruitige smaken van rijp rood fruit behouden. Ook zorgt de kortere rijping ervoor dat de Port een diepe robijnrode kleur krijgt. Wil je meer weten over hoe Port wordt gemaakt en welke soorten er allemaal zijn? Lees dan een van onze ARTIKELEN over Port wijn. 

Royal Oporto: een koninklijk wijnhuis

Royal Oporto is een bijzonder wijnhuis met koninklijke roots. Op 10 september 1756 werd het bedrijf opgericht door een gezant van de toenmalige Portugese koning José de Eerste. Koning José de Eerste was een enorm liefhebber van wijn en Port in het bijzonder. Hij gaf opdracht tot het oprichten van Royal Oporto met als doel om de kwaliteit van de reeds aangeplante druivenstokken te verbeteren en om de Portugese wijncultuur en wijnkwaliteit te behouden. Vandaag de dag is het doel nog altijd onveranderd: het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit. En de koninklijke roots: daar zijn ze stiekem best trots op. 
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook zoet (port)!