Telmo Rodriguez MR Moscatel Malaga

Zoet
Spanje
Moscatel
Zoetigheid
Telmo Rodriguez MR Malaga is een zoete dessertwijn van de Moscatel druif. De druiven staan aangeplant op zeer stijle hellingen op 550 meter hoogte. Hierdoor staat er Mountain Wine op het etiket. Door de hoogte is het verschil tussen dag en nacht temperatuur groot, en blijft de frisheid in de wijn behouden. Zo heb je een prachtige goudgele en frisse dessertwijn met een heerlijke geur van citrus, acaciahoning, zomerse bloemen en tropisch fruit. De smaak is prachtig in balans met het zoet en de zuren, en heeft een enorm lange afdronk. Een topniveau dessertwijn in een 0,5 liter fles die bij veel verschillende desserts is in te zetten.
€ 16,65
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
18436037402026
Fles

Witte zoete dessertwijnen met frisse zuren en relatief laag alcoholpercentage.

De lichtgele kleur schittert in het glas. Deze complexe en spannende dessertwijn heeft geuren van zomerse bloemen, citrus, tropisch fruit en honingraat. De smaak is zoet, maar wel met een fijne frisheid. Deze balans is super, en zorgt voor een explosie van smaak. De afdronk is zeer lang.

Lekker bij veel desserts.

Deze wijn is in te zetten bij veel verschillende desserts. Denk bijvoorbeeld aan amandelkoekjes, pompoentaart, pecan pie, kersentaart, appeltaart en desserts met appel, desserts met citroen, vanille ijs en nog veel meer. Deze wijn is bij praktisch alle desserts een absolute topper.

Specificaties
Type wijnDessert wijn
LandSpanje
RegioAndalusië
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage13.5
DruivenMoscatel
Drinktemperatuur9 tot 11 graden
SmaakprofielZoet
Lekker bijZoetigheid

Afkomstig uit het dorpje Cómpeta in de buurt van Malaga

Deze Telmo Rodriguez MR Moscatel is gemaakt in de buurt van Malaga. De wijngaarden staan aangeplant in de buurt van het dorpje Cómpeta. De wijngaarden liggen op 550 meter hoogte in de bergen en staan aangeplant op stijle hellingen.

Gemaakt van Moscatel druiven

Deze dessertwijn is gemaakt van Moscatel druiven. Deze goudgele druivensoort kan hoge concentraties suikers halen, waardoor hij perfect is voor het maken van zoete wijnen. De druiven van deze MR wijn zijn aangeplant als bushvines. Dit is zoals de naam al aangeeft in de vorm van een struik, wat een aantal voordelen heeft. Allereerst staan de druiven verder uit elkaar, waardoor er geen irrigatie nodig is. Wel zo handig in het hete Spanje. Daarnaast zorgt de struikvorm voor een natuurlijke paraplu, die verbranding van de druiven voorkomt. Zo blijft de frisheid behouden. Lees hier meer over de Molino Real Telmo Rodriguez MR of bekijk alle wijnen van Telmo Rodriguez.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!