Toso Vanitoso Brachetto

Bubbels
Italië
Brachetto
Zoetigheid
Het wijnbedrijf Toso uit de Piëmonte in Italië heeft als specialiteit het maken van sprankelende wijnen. Deze Vanitoso is daar een mooi voorbeeld van. Het is een wijn gemaakt van de lokale druif Brachetto, een specialiteit van de streek Piëmonte. Brachetto is een wijn met bubbels, en staat bekend om zijn enorme sappigheid en lage alcoholpercentage. Lichtrood van kleur en lichtzoet van smaak. In de geur en smaak sappig vers rood fruit, bloemetjes en gist. Een subtiel bittertje in de afdronk maakt deze wijn helemaal af. Heerlijk bij desserts met rood fruit, of op een zonnig terras.
€ 8,35
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8002915600032
Fles

Sprankelende lichtzoete dessertwijn met smaken van rood fruit.

In het glas een lichtrode kleur met vrolijk subtiel poppende belletjes. Als je ruikt, merk je de geur op van rode vruchten, bloemen die doen denken aan rozen en iets van gist. In de mond valt de frisheid op en de frisse aardbei, framboos. Een lichte zoetheid is waarneembaar, maar door de bubbels en zuurtegraad blijft het licht en fris. Aan het einde een mooi bittertje. Je merkt dat het alcoholpercentage laag is. dat draagt bij aan de frisheid. Kortom, een vriendelijke fruitige bruiswijn met een licht zoet randje.

Lekker bij desserts met rood fruit, of zomaar op het terras.

Dit is een heerlijke wijn om zomaar te drinken. Als aperitief, op het terras, als gasten binnenkomen, noem maar op. Maar als je vraagt om een combinatie met eten? Fruit en fruit desserts waar aardbei en framboos leidend zijn! Neem lekker vers fruit. Een dotje slagroom mag. Maar ook chocolade is een perfecte match. Chocoladetaart, chocolade mousse, brownies. Allemaal top combinaties!

Specificaties
Type wijnMousserend
LandItalië
RegioBrachetto
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage7
DruivenBrachetto
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijZoetigheid

Toso Vanitoso Brachetto

Toso is al een oud bedrijf. Ze bestaan al een paar honderd jaar. Het is echter een modern bedrijf dat veel onderneemt. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld Moscato d'Asti en Asti Spumante. Toso spant zich in om eco-vriendelijk te werken. Of het nu gaat om opwekken van eigen elektriciteit, hergebruik van afvalwater, het gebruik van biobrandstof, recycling. Hier wordt echt op de hele keten gelet en op de eigen milieu voetafdruk. Daarom hebben ze het EMAS keurmerk. Alleen daarom al heeft Toso een streepje voor. Daarnaast produceren ze fantastische wijnen die dezelfde puurheid uitstralen. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!