Viña Ainzón Macabeo Chardonnay
In 1955 verenigden 4 wijnboeren zich en startten wijnmakerij Santo Cristo in Aizón ( Aragón, Spanje). In 1980 verkregen ze de denominación de origen (DO) Campo de Borja. Hiermee voldoen ze aan wettelijk vastgesteld kwaliteitseisen en weet de consument dat ze met een goede wijn te maken hebben. Uit het Spaanse gebied waar voornamelijk rode wijn gemaakt wordt, komt deze witte wijn van Macabeo en Chardonnay. De Macabeo is een druivenras die typisch Spaans is. Je komt hem ook tegen in de Cava wijnen. Deze wijn is een frisse en verkwikkende wijn en doet het erg goed op het terras. Naast het florale karakter heeft deze wijn smaken en aroma’s van groene appel, citroen, gele appel en grapefruit. Heerlijk!
€ 5,00 incl. BTW
Op voorraad- Niet goed, geld terug!
- Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
- Gratis verzending boven 70 euro
Levendige witte wijn met verfrissend karakter
De Vina Aizón Blanco is een frisse en levendige witte wijn van Macabeo en Chardonnay. Lees onderaan deze pagina meer over deze bijzondere assemblage druiven. Deze wijn is bleekgeel van kleur met groene tinten. Direct valt het florale karakter op in de neus, aangevuld met citrus tonen. Je zult genieten van de groene appel, citroen, gele appel en grapefruit aroma’s. Dorstlessend en doordrinkbaar.
Lekker op het terras of bij lichte gerechten.
Dit is een echte terraswijn. Heerlijk om zo te drinken. Maar combinaties met lichte gerechten zijn ook prima. Denk daarbij aan milde kazen, salades, lunchgerechten. Ook lichte visgerechten zijn een goede keuze. Denk aan witvis, garnalen. En probeer eens gerookte producten. Bij gevogelte combineert hij uitstekend.
Extra informatie
Alcoholpercentage | 12.5 |
---|---|
Regio | Aragón |
Vintage | 2021 |
Drinktemperatuur | 8 tot 10 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Schroefdop |
Type wijn | Wit |
Land | Spanje |
Smaakprofiel | Fris |
Druiven | Chardonnay, Macabeo |
Lekker bij | Kip, Salades, Vis |
Content missing
Chardonnay kennen we natuurlijk al, maar de Macabeo druif? De wijnmaker van Viña Ainzón hebben er voor gekozen om voor deze wijn een blend te maken van Chardonnay en Macabeo. Macabeo zou je kunnen kennen als veelgebruikte druif in Spaanse Cava. In sommige delen van Spanje wordt de Macabeo ook wel Viura genoemd.
Wijnmakers kiezen er soms voor om verschillende druivensoorten te gebruiken voor een wijn. Dit doen ze om de specifieke eigenschappen van een druif te gebruiken. Wat de ene druif niet heeft wordt door te blenden aangevuld met een andere druif. In het geval van de Macabeo druif voegen de wijnmakers een druif toe met relatief weinig zuren, relatief veel alcohol en kruidige neus. Daarnaast is de Macabeo druif erg hitte resistent, wat goed van pas komt in het hete Campo de Borja. De Chardonnay druif geeft aroma’s van groene appel, citroen en gele appel aan een wijn. Samen met de Macabeo heeft de wijnmaker dus een zeer dorstlessende en fruitige witte wijn gemaakt!