Barolo

We kunnen geen producten vinden die voldoen aan uw selectie.

Barolo

Wat is Barolo wijn?

Barolo is een krachtige rode wijn uit de Barolo streek in Piëmonte Italië. Uit de Barolo komen zeer prestigieuze en vaak kostbare wijnen. Barolo wijnen worden gemaakt van de nebbiolo druif. Deze druif geeft echte krachtpatser wijn af door zijn dikkere schil. Hierdoor komen er meer tannines in de wijn, wat resulteert in de kracht die we van de Barolo gewend zijn.

De 3 factoren die 2012 zo’n prachtig Barolo jaar maken

Barolo 2012 was een mooi jaar voor alle wijnliefhebbers. Het was een lange hete zomer. Door deze hitte had de Barolo geen last van schimmels of ziektes. De kwantiteit was in 2012 dus uitmuntend. De kwaliteit van Barolo 2012 is gerust imposant te noemen. Wát een karakter zit er in deze Barolo’s. Voor de wijnliefhebbers een waar genot.

Waarom is de Barolo 2013 de Italiaanse droom?

2013 was een waar topjaar voor de Barolo. Door de constante temperaturen in de zomer zijn de druiven perfect rijp geworden, en was de kwaliteit van de druiven en de hoeveelheid fantastisch. Wij hebben daarom ook extra ingekocht: bestel jouw Barolo 2013 makkelijk en snel via onze webshop.

Barolo 2014 een jaargang met twee gezichten?

Jaargang 2014 was in de Barolo een tegenvallend jaar als men naar kwantiteit kijkt. Het klimaat zat in het Italiaanse gebied tegen voor een topjaar. De grootste boosdoener was de regen. De hele winter van 2013 en zomer van 2014 regende het extreem veel voor de Barolo, waardoor ongeveer 40% van de oogst verloren ging in de cru gebieden. De kwaliteit van de Barolo’s uit 2014 is een om van te smullen. Ondanks de lage opbrengst, zijn de Barolo wijnen uit 2014 ongekend mooi van kwaliteit en karakter.

Barolo 2015 is volgens James Suckling het beste jaar sinds tijden

Volgens gerenommeerde wijnschrijver James Suckling is Barolo 2015 een jaargang om in de gaten te houden. Nu al hebben de Barolo’s geweldige complexe aroma’s en is de wijn heerlijk geconcentreerd. Koop nu jouw Barolo 2015 eenvoudig online! Drink hem nu, of bewaar hem nog even voor later.

Is Barolo Monvigliero werkelijk de schatkamer van Italië?

Barolo Monvigliero wordt door kenners aangewezen als de beste wijngaarden die de Barolo streek en de gemeente Verduno te bieden heeft. De Barolo Movigliero heeft een grand cru status en beslaat ongeveer 20 hectares. De Barolo Movigliero wijnen hebben ontzettend elegante kruidige smaken en aroma’s.

Eenvoudig de beste Barolo wijnen kopen, ultiem genieten!

Op zoek naar een lekkere Barolo wijn? Koop deze gemakkelijk en snel een van onze heerlijke Barolo’s uit verschillende gemeenten van de wijnstreek. Wij selecteren alleen de beste wijnen van ambachtsbedrijven, en bezoeken het wijnhuis eerst zelf voordat wij de wijnen gaan verkopen. Alleen zo kunnen wij de beste kwaliteit wijn aanbieden voor zachte prijzen.

Op zoek naar specifieke Barolo wijn?

Door onze korte lijntjes met diverse wijnmakers uit de Barolo streek kunnen wij diverse jaargangen verkopen. Zoek je een Barolo wijn, maar staat deze niet op voorraad op onze site? Stuur ons via dit contactformulier een verzoekje, en wij zullen jouw perfecte Barolo voor je regelen.