Valpolicella Ripasso

Valpolicella ripasso

Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
 1. -5%
  Arduini Valpolicella Ripasso Classico Superiore
  Robuust
  Italië
  Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

  Corvina, Rondinella & Corvinone

  Zachte kaas
  Harde kaas en meer

  Naast stuivend fruit vallen ook de notige en leerachtige tonen op in deze wijn. Pure concentratie van smaken. De familie Arduini maakt al sinds 1940 wijn in het Valpolicella gebied in Italië. Hun motto: “wijnmaken is een manier van leven”. Wijn

  Lees meer
  Normale prijs € 16,50 Aanbieding € 15,75 U bespaart 5%!
  Fles
  Op voorraad
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina

Valpolicella Ripasso

Wat is Valpolicella Ripasso wijn?

Valpolicella Ripasso is een droge rode wijn gemaakt volgens de Italiaanse Ripasso methode. Naast de Ripasso, wordt er in de Valpolicella streek (Verona) in Italië de prestigieuze Amarone wijn gemaakt. Deze Amarone wijn wordt gemaakt van druiven die na de oogst zijn gedroogd. Hierdoor ontstaan er prachtig geconcentreerde wijn, die vaak ook erg kostbaar is.

Ontdek de wijnen uit de prestigieuze Amarone Valpolicella

De gedroogde en geperste druivenschillen die zijn gebruikt voor de prestigieuze Amarone Valpolicella worden voor de Ripasso hergebruikt. Ripasso betekent in het Italiaans ook letterlijk herpasseren of opnieuw passeren. De productie van de Ripasso gaat als volgt: allereerst wordt er jonge Valpolicella gemaakt van de Corvina, Rondinella en in sommige gevallen Molinara druif. Deze Valpolicella wordt vervolgens in een vat gemengd met de druivenschillen en gist restanten van de Amarone wijn. Hierdoor vindt er een tweede gisting plaats, en ontstaat de Valpolicella Ripasso wijn. De Valpolicella Ripasso wordt na de tweede gisting voor 12 maanden gerijpt in houten vaten, en 6 maanden op fles. De Valpolicella Ripasso wijnen zijn over het algemeen veel beter te betalen dan de Amarones. En wat ons betreft ook ontzettend interessant en een genot voor elke wijnliefhebber!

Hoe smaakt Valpolicella Ripasso wijn?

Door het toevoegen van de Amarone druivenschillen aan de Valpolicella Ripasso wijn krijgt de wijn een hoger alcoholpercentage, worden de zuren mooi in toom gehouden en krijgt de wijn een lekkere dichte structuur. Valpolicella Ripasso’s zijn ultiem in balans, met tonen van vanille en krenten in de smaak. De afdronk is heerlijk zacht met afgeronde tannines.

De rijke geschiedenis van de Valpolicella Ripasso wijnen

De Ripasso techniek die in de Valpolicella wordt gebruikt werd in 1964 uitgevonden. Bij een experiment van Italiaanse wijnmakers brachten ze de Amarone druivenschillen in aanraking met de Valpolicella basis wijn. Op deze manier kwamen de wijnmakers er achter dat er op deze manier een tweede gisting plaatsvond die unieke aroma’s in de wijn brengt. De Valpolicella Ripasso was geboren.

Koop nu extra voordelig de beste Ripasso wijnen uit Valpolicella Italië!

Wekelijks bieden wij de beste koop aan met meerdere afprijzingen op Valpolicella Ripasso wijnen. Voor iedere wijndrinker wat wils met een breed assortiment. Snel geleverd