Arduini Valpolicella Ripasso Classico Superiore

14
Valpolicella
2018
15 tot 17 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Rood
Italië
Robuust
Corvina, Corvinone, Rondinella
Biefstuk, Harde kaas, Pasta, Zachte kaas

Naast stuivend fruit vallen ook de notige en leerachtige tonen op in deze wijn. Pure concentratie van smaken. De familie Arduini maakt al sinds 1940 wijn in het Valpolicella gebied in Italië. Hun motto: “wijnmaken is een manier van leven”. Wijn proeven ook, zouden wij er aan toe willen voegen. Dit motto geeft aan dat het om gepassioneerde wijnmakers gaat die weten wat ze doen. Natuurlijk is de lokale Corvina druif gebruikt. Die levert aroma rijke wijnen met heerlijk zuur. Maar ook minder kleur en tannines. En hier komt het vakmanschap van de familie Arduini om de hoek kijken. Ze hebben de Ripasso techniek toegepast: de basiswijn wordt zo’n 4 maanden na de oogst nogmaals overgepompt over de uitgegiste druiven massa. Ripasso betekent letterlijk nogmaals passeren. Hierdoor krijgt de wijn meer concentratie en karakter. Met stuivend fruit en heerlijke ronde tannines. De wijnmaker probeert het gebruik van houtrijping te beperken, zodat de wijn al jonger goed op dronk is.

 16,75 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Fantastische robijnrode Valpolicella Ripasso

Deze wijn is helder robijnrood van kleur. Hij heeft een stuivende neus van zwarte kersen en bessen. In de mond aangevuld met aroma’s van noten. Mooie ronde tannines. Als de wijn langer gelegen heeft komen er op de neus tonen van ceder en leer naar voren.

Heerlijk bij de Italiaanse keuken

Italiaanse wijn dus: Italiaanse gerechten. Altijd in de roos. Ook een kaasplateau of charcuterieschotel zijn een match. Geroosterd vlees zal het prima doen met deze wijn.

Extra informatie

Alcoholpercentage

14

Regio

Valpolicella

Vintage

2018

Drinktemperatuur

15 tot 17 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Robuust

Druiven

Corvina, Corvinone, Rondinella

Lekker bij

Biefstuk, Harde kaas, Pasta, Zachte kaas