Bailly Lapierre Réserve brut

1
Bubbels
Frankrijk
Chardonnay, Aligoté , Pinot Noir & Gamay
Vis

Feestelijker kan niet! Deze sprankelende Bailly Lapierre Réserve is bekroond met onder meer een welverdiende gouden medaille van het Crémant Concours 2018 en een zilveren medaille op het zeer prestigieuze wijnconcours van Parijs. Het toonaangevende wijnblad Decanter Magazine gaf onze Bailly Lapierre 4 van de 5 sterren, en daar zijn we trots op. Deze Crémant de Bourgogne drinkt zeer fijn met veel fruit aroma's en een zachte bubbel. Heerlijk glaasje bubbels om lekker van te genieten.

Normale prijs € 12,50 Aanbieding € 10,95 U bespaart 12%!
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
3371800000017

Verfrissende bubbel uit prestigieuze Bourgogne

De Bourgogne wijnen staan wereldwijd aangeschreven als de meest exclusieve en beste wijnen, en deze verfrissende Crémant de Bourgogne laat zien waarom. Enorme concentratie aan fruitaroma’s, met een heerlijk zachte bubbel en een subtiel aroma van brioche. Een feestelijke allemansvriend die zeer verdiend is bekroond met een zilveren medaille op het wijnconcours in Parijs.

Feestelijke bubbel die goed bij kleine hapjes past

Deze feestelijke bubbel is een bruisende binnenkomer voor elke borrel of feestje. Na deze Cremant de Bourgogne zit de stemming er zeker goed in. Combineer deze wijn eens met tonijn, tapas, lekkere gerookte zalm of gevulde eieren.

1 Zilveren medaille

Concours Général Agricole Paris 2017
Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioBourgogne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12
DruivenChardonnay, Aligoté , Pinot Noir , Gamay
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijVis
MedaillesZilver

Het wijnhuis van Bailly Lapierre is een echte specialist op het gebied van mousserende wijn uit de Bourgogne. Sterker nog, deze wijnmaker maakt alleen maar bubbeltjeswijn uit de Bourgogne, Crémant de Bourgogne genoemd. Het wijnhuis Bailly Lapierre is in 1972 opgericht in het plaatsje Bailly in Frankrijk. Deze regio en dit dorp zijn vanaf de middeleeuwen het middelpunt geweest van de mijnbouw naar kalksteen. Hierdoor ontstonden er kilometerslange gangenstelsels die nu als wijnkelder gebruikt worden. Bailly Lapierre heeft wijnranken rond vier verschillende dorpen in de Bourgogne: in Saint Bris le Vineux, Chitry Le Fort, Coulanges La Vineuse en Irancy. Bailly Lapierre gebruikt de vier meest voorkomende druivenrassen in de Bourgogne: Pinot Noir en Gamay als rode druiven, en de Chardonnay en Aligoté als witte druiven. Het is geweldig om een keer de kelders van dit wijnhuis te bezoeken en langs de duizenden gebottelde flessen te struinen.

Bourgogne

Een van de meest bekende en exclusieve wijnstreken ter wereld is zonder twijfel de Bourgogne. De Bourgogne staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit en vele verschillende exclusieve wijnen. Denk bijvoorbeeld aan grote namen zoals Chablis, Meursault, Mâconnais en Côte du Beaune. De wijnen uit de Bourgogne hebben een goede balans tussen frisheid en volle krachtigheid. De eerste wijnstokken in de regio werden al door de Romeinen rond het jaar 0 aangeplant. Voor meer dan 2000 jaar is de Bourgogne een belangrijk wijngebied in Frankrijk, met een lastig klimaat. De winters zijn koud en de zomer is erg heet. Het lastige van het klimaat van de Bourgogne, is dat er extreme weersomstandigheden zich kunnen voordoen wat ten koste gaat van de druiven, zoals vorst en hagel. Hierdoor kan de prijs van een Bourgogne wijn het ene jaar hoger liggen dan het andere jaar, omdat er soms minder druiven opbrengst is. In de Bourgogne wordt mousserende wijn van zeer hoge kwaliteit gemaakt, Crémant de Bourgogne genoemd. Deze kan zowel van witte als rode druiven worden gemaakt.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!