Bodegas Volcanes Carménère Reserva

13.5
Rapel Valley
2020
Houtrijping
16 tot 18 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Rood
Chili
Robuust
Cabernet Sauvignon, Carménère
Biefstuk, Worst

De Bodegas Volcanes Carmenère Reserva reflecteert het bijzondere terroir van het Chileense wijngebied Rapel Valley. Chili telt maar liefst 2900 verschillende vulkanen. De naam van het wijnhuis zegt het al een beetje. De Carmenère druiven van Bodegas Volcanes zijn aangeplant op vulkanische bodems. Dit resulteert in heerlijke geuren van zwart fruit, donkere chocolade, tabak en zoete kruiden. In de smaak wordt de volle aanzet aangevuld met een heerlijke fruitigheid. Een unieke Chileense rode wijn uit een unieke plek. Kan absoluut gerekend worden tot de top van Chili.

 10,20 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Heerlijke kruidige en volle Chileense rode wijn.

We zien een dieprode kleur dat wijst op veel smaak. We ruiken kruidigheid naast de intense aroma’s van zwart fruit als kersen, bosbessen en bramen. In de mond komen deze fruitsmaken terug. Het is breed en fris. We proeven rijpe en ronde tannines met in de finish chocola en zwarte peper.

Lekker bij vlees en stoofpotjes.

Dit is een prachtige wijn om te combineren met eten. Denk dan vooral aan stoofpotjes en vlees. Bijvoorbeeld met biefstuk, rollade, Côte de Boeuf, BBQ vlees, gegrild vlees, lamsvlees en gebraden worsten.

Extra informatie

Alcoholpercentage

13.5

Regio

Rapel Valley

Vintage

2020

Maturation

Houtrijping

Drinktemperatuur

16 tot 18 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Rood

Land

Chili

Smaakprofiel

Robuust

Druiven

Cabernet Sauvignon, Carménère

Lekker bij

Biefstuk, Worst

<h2><strong>Bodegas Volcanes Carménère Reserva</strong></h2>
<h3>Meer over dit bijzondere wijnhuis</h3>
<p><span style=”font-weight: 400;”>De Bodegas Volcanes heeft niet voor niets deze naam meegekregen. Het is allemaal begonnen met een groep wijnmakers die in 2009 wijnen wilden maken van druiven die alleen afkomstig waren van wijngaarden met een vulkanische bodem. In die tijd kregen wijnliefhebbers steeds meer interesse voor mooie terroirwijnen. En van wijnen van vulkanische bodems vond men dat er een duidelijke mineraliteit op te merken was. Soms zelfs een iets rokerige, zwavelachtige, kruitachtige, gunpowder aroma’s. In de Rapel valley troffen de wijnmakers van deze Grupo Vinos del Pacifico (GVP) een bodem aan van silt, klei, en leem aangevuld met grof materiaal van het uitvloeiingsgesteente Andesiet. De bodem is dus vruchtbaar, maar ook waterdoorlatend. Maar vooral rijk aan mineralen.</span></p>
<h3><strong>Het wijngebied van deze heerlijke kruidige Chileense rode wijn</strong></h3>
<p><span style=”font-weight: 400;”>Om dit bijzondere terroir in de wijn te laten spreken wordt er heel voorzichtig gebruik gemaakt van houtrijping. Dat wil zeggen korte periodes van rijping en weinig nieuw eikenhout. Het resultaat is een wijn die levendig en rijk is met meer complexiteit dan andere wijnen uit dezelfde regio. </span><span style=”font-weight: 400;”>In de Rapel Valley valt op jaarbasis zo’n 700 mm regen. In het groeiseizoen is het wat droger, zodat ziektes weinig kans krijgen. Er is een groot verschil tussen dag- en nacht temperatuur. Dat heeft als voordeel dat de zuren goed worden opgebouwd, de tannines goed ontwikkelen en de druiven goed rijpen. </span><span style=”font-weight: 400;”>Voor onze wijn werden de druiven handmatig geplukt en kregen ze na het ontstelen een koude inweking van 4 dagen. Hierdoor konden de kleur en aroma’s goed worden onttrokken. Na de alcoholische fermentatie gebeurde de 8 maanden rijping in Frans- en Amerikaans eikenhouten vaten. De wijn bestaat voor 85% uit Carmenère en 15% Cabernet Sauvignon. De wijnen werden geblend nadat ze afzonderlijk waren gemaakt. De Carmenère zorgt voor de kruidigheid en rondheid. De Cabernet Sauvignon voor de power.</span></p>