Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne van hoge kwaliteit. In de geur en smaak veel tropisch fruit, abrikoos en bloemen. De subiel zoete smaak heeft dezelfde fruitige tonen, aangevuld met noten en honing. In de verte proef je de gist smaken die tijdens de rijping zijn ontstaan. Een zachte en zoete champagne van tophuis Jacquart. De perfecte allemansvriend voor tijdens oud & nieuw of als begeleider van desserts en pittige gerechten.
Oorspronkelijke prijs was: € 45,00.€ 42,50Huidige prijs is: € 42,50. incl. BTW
Op voorraadNiet goed, geld terug!
Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
Gratis verzending boven 70 euro
Halfzoete demi sec Champagne van Jacquart.
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne. De kleur is helder geel. De geuren van tropisch fruit, steenfruit, rozen, amandelen en honing knallen het glas uit. De bubbels spatten feestelijk uit het glas. De smaak is half zoet met een lange afdronk.
Lekker bij desserts en de Aziatische keuken.
Heerlijk als begeleider van vele verschillende soorten desserts. Denk aan taart, desserts met vruchten en romige nagerechten. Vuistregel is dat de champagne net zo zoet of zoeter te zijn dan het dessert dat je erbij wil serveren. Een andere optie is om deze champagne te schenken bij hartige gerechten die vet of pittig zijn. Bijvoorbeeld mooie pittige gerechten uit de Aziatische keuken./p>
Extra informatie
Alcoholpercentage | 12.5 |
---|---|
Regio | Champagne |
Vintage | Nvt |
Drinktemperatuur | 10 tot 12 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Kurk |
Type wijn | Mousserend |
Land | Frankrijk |
Smaakprofiel | Bubbels |
Druiven | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Lekker bij | Zoetigheid |
Content missing
Hoe wordt deze halfzoete Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec gemaakt?
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een halfzoete bubbel uit de Champagne streek. De mousserende wijnen uit deze streek zijn wereldberoemd. Het productieproces van champagne begint met het maken van een basiswijn. Deze wordt vervolgens in de fles gedaan, en wordt er een tweede vergisting in de fles gestart. Doordat de fles wordt afgesloten met een bierdop, kunnen de bubbels die tijdens de vergisting ontstaan niet ontsnappen. Zo krijgt de champagne dus zijn bubbels. Als de vergisting is afgelopen, blijven de gistcellen vervolgens jarenlang rijpen in de fles. Zo krijgt de champagne gist en brood achtige smaken. Tijdens een van de laatste stappen van het productieproces wordt de zogenaamde liqueur d’expédition aan de wijn toegevoegd. In deze liqueur is een bepaalde hoeveelheid suiker opgelost. Bij demi-sec is dit 35-50 gram suiker per liter waardoor de champagne subtiel zoet wordt. Lees op de website van Champagne Jacquart meer over deze unieke wijn.
Het wijnhuis Jacquart
Champagne Jacquart is een gerenommeerd champagnehuis opgericht in 1964. Het is gevestigd in het hart van Reims in Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn moderne benadering van champagneproductie, met een sterke focus op de Chardonnay-druif. Inmiddels beheert Jacquart ruim 800 hectare wijngaard. Deze liggen verspreid over 130 dorpen waarvan 10 met Grand Cru status en 22 met premier cru status. Dit alles draagt bij aan hun champagnes van hoge kwaliteit.