Covila II tinto
Het is niet voor niets dat de Rioja wijnen wereldberoemd en ongekend populair zijn, en deze Covila II Tinto laat zien waarom! De 100% Tempranillo druiven krijgen overdags bakken zon en droogte te verwerken, met een snel afkoelende nacht. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor een geweldig rijpe druif, die iedere jaargang opnieuw weer tot een klasse wijn worden gemaakt.
€ 6,25 incl. BTW
Op voorraad- Niet goed, geld terug!
- Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
- Gratis verzending boven 70 euro
Openhartige Spaanse Rioja
Deze Rioja is een uitzonderlijk elegante wijn. De Covila II Tinto heeft een openhartige neus met zachte tinten van kruiden en rood fruit zoals aardbeien, rijpe rode bessen en frambozen. Een frisse harmonieuze fruitige smaak, met gebalanceerde tannines.
De ideale BBQ wijn
Deze wijn is een echte ‘drinkwijn’ en is op zichzelf al een ware topper. De Covila II Tinto is echter ook goed te combineren met barbeque, geroosterd vlees, een lekker vleeswarenplankje, paddestoelen of jonge kazen.
Extra informatie
Alcoholpercentage | 13.5 |
---|---|
Regio | Rioja |
Vintage | 2022 |
Maturation | Gerijpt op roestvrij stalen tanks |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Schroefdop |
Type wijn | Rood |
Land | Spanje |
Smaakprofiel | Soepel |
Druiven | Tempranillo |
Lekker bij | Biefstuk, Groenten, Harde kaas, Worst, Zachte kaas |
<h2><span style=”font-weight: 400;”>La Rioja</span></h2>
<p><span style=”font-weight: 400;”>Het meest bekende en toonaangevende wijngebied van Spanje is zonder twijfel de Rioja. Wereldwijd worden wijnen uit de Rioja zeer hoog beoordeeld en gewaardeerd. Rioja ligt in het noorden van Spanje, in Baskenland. Het kloppende hart van de regio is de stad Logroño, waar de grote wijnhuizen hun kelders hebben en jaarlijks grote festivals worden gehouden om de nieuwe oogst te vieren. Buiten Logroño zijn er nog ontzettend veel wijnmakers in kleine dorpen verspreid over de hele Rioja streek. De rivier de Ebro stroomt dwars door de Rioja, en aan beide oevers van deze rivier wordt er wijn gemaakt. Ongeveer 90% van de wijn die in Rioja gemaakt wordt is rood, en 10% wit en rosé. Veruit de belangrijkste druiven in de Rioja zijn de Tempranillo en Garnacha druif. In de Rioja worden heel veel houtgerijpte wijnen gemaakt met uitgesproken karakter, en heerst er een strenge wetgeving over de benamingen van deze wijnen. ‘Crianza’ staat voor 1 jaar rijping op eikenhouten vaten, Reserva voor minstens 1 jaar rijping op eikenhouten vaten en 2 jaar in het wijnhuis rijping op fles en Gran Reserva voor minstens 24 maanden rijping op eikenhouten vaten en 3 jaar in het wijnhuis rijping op fles. Kortom: voor een prestigieuze houtgerijpte Rioja heeft de wijnmaker veel geduld nodig.</span></p>