Dauny Sancerre Les Caillottes

12.5
Loire
2021
8 tot 10 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Wit
Frankrijk
Fris
Sauvignon Blanc
Schaaldieren, Vis

De Sancerre in Frankrijk is wereldberoemd, omdat het unieke terroir van deze Loire appellatie fantastisch weerspiegelt in de wijn. Sancerre behoort tot de absolute wereldtop als het gaat op Sauvignon Blanc, en staat bekend om zijn frisse, strakke en mineralige wijnen. Dé perfecte wijn voor bij oesters en andere vis-, schaal- en schelpdieren. Wát een fijne geuren komen er uit het glas! Licht bloemige geuren, aangevuld met aroma’s van gras, peer en citrusfruit.

 17,99 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Absolute top wijn uit Sancerre

In het glas hebben we een mooie sprankelende, lichtgele wijn. De geuren zijn expressief. Je kan een lichte bloemige geur waarnemen. Aangevuld met grassige tonen en citrusfruit. In de mond krijgen we dezelfde fruitsmaken terug. Wat een heerlijke , zuivere en frisse wijn. Je merkt de aanwezige zuren die bij de Sauvignon Blanc horen. Ze zijn mooi rijp en verfijnd. Je merkt ook de kenmerkende mineraliteit. Als we dan ook nog getrakteerd worden op een lange afdronk, is het helemaal genieten.

Lekker bij oesters en vis.

Als je zin hebt in een frisse wijn, lekker in de zon, dan is dit een dorstlessende wijn. Je kan hem goed combineren met vis. Schaal- en schelpdieren is ook een logische combinatie. Keus nummer 1 bij oesters. Met geitenkaas heb je ook een ideale combinatie. Als je salades hebt met een lekkere vinaigrette dan combineert dat ook prachtig.

Extra informatie

Alcoholpercentage

12.5

Regio

Loire

Vintage

2021

Drinktemperatuur

8 tot 10 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Fris

Druiven

Sauvignon Blanc

Lekker bij

Schaaldieren, Vis

Dauny Sancerre Les Caillottes

Sancerre staat wereldwijd bekend als een van de beste gebieden voor wijnen van Sauvignon Blanc. Dat heeft alles te maken met de klimatologische kenmerken in dit Franse Loire gebied. Het dorp Sancerre ligt op een niet al te hoge heuveltop en kijkt rondom uit over de wijngaarden. Dit uitzicht heeft het geliefd gemaakt voor toeristen. Maar de ondergrond, terroir in het Frans, heeft het wereldberoemd gemaakt. Het is een ondergrond van klei, kalksteen en mergel. Met volop oesterschelp resten uit de tijd dat hier een zee was. De naam van de wijn Les Caillottes geeft al aan op wat voor een ondergrond de wijnranken staan. Een klonterige, kleiachtige bodem. Deze kalkrijke Terre Blanche zoals de locals de grond noemen zorgt voor strakke en mineralige wijnen. De Sauvignon Blanc druif is hier koning. Zeg je Sancerre dan zeg je Sauvignon Blanc.

Wijnhuis Dauny

Vignoble Dauny is een echt familiebedrijf. Aanvankelijk was het een gemengd boerenbedrijf. Maar langzaamaan werd er overgestapt op wijnbouw. Vanaf 1985 is het volledig overgegaan op het produceren van wijn. Het boerenbedrijf werkte al biologisch, dus het was logisch om dat ook te doen bij het wijnbedrijf. Vignoble Dauny is Biologisch gecertificeerd en voldoet aan de strenge eisen. Dochter Nicole en zonen Thibaut en Benoît krijgen een steeds grotere rol in het bedrijf. Je zult ze dan ook regelmatig tegenkomen in Nederland op proeverijen en wijnbeurzen. Biologische wijnbouw. Dat betekent spatzuivere en smaakvolle wijn die het terroir laten spreken.