Dosnon Recolte Brute

1
Bubbels
Frankrijk
Chardonnay & Pinot Noir
Schaaldieren

Een Champagne van wijnhuis Dosnon die veel affiniteit heeft met de Bourgogne. het wijnhuis uit de Côte de Bar ligt zo zuidelijk, dat het praktisch aan de Bourgogne grenst. geen wonder dat met 70% Pinot Noir de boventoon voert. Maar er zijn meer overeenkomsten met de Bourgogne. De Champagne wordt op Barriques uit Puligny-Montrachet vergist. De kalkhoudende bodem heeft een elegante en frisse Champagne opgeleverd met een licht gouden fonkeling en zoals je van een Pinot Noir Champagne mag verwachten  volop karakter. Deze Champagne is meermaals tot beste wijn uitgeroepen door het vakblad Winelife en the Winespectator gaf 92 punten. Davy Dosnon werkt ecologisch. Als het even kan werkt hij zonder klaringsmiddelen en filtratie. Dit resulteert in een puur product. Dosnon is een Récoltant-Manipulant. dat wil zeggen dat hij zijn Champagne maakt van zijn eigen wijngaarden uit hetzelfde jaar. Je zult dus de dégorgement datum op het etiket kunnen vinden. Zo kan je altijd zien hoe oude de fles is. Dit is niet gebruikelijk bij Champagne, zeker niet bij de grotere huizen.

€ 38,75
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
3760192953023

Champagne van Pinot Noir en Chardonnay

Meerdere malen als beste Brut Champagne getest door wijnblad Winelife. Dit is een frisse droge Champagne met fruitig karakter. Voor deze Champagne zijn zowel Pinot Noir en Chardonnay druiven gebruikt. Een robuustere stijl die je mag verwachten van een Pinot Noir, maar met de nodige elegantie door de 30% Chardonnay. We proeven aroma's van zwarte bessen, framboos, mineralen, limoen. Strakke en droge afdronk zoals je mag verwachten van een goede Brut Champagne.

Lekker bij zeevruchten

Zoals de meeste Champagnes is dit natuurlijk bij uitstek een wijn die je als aperitief kunt drinken. Heerlijk om bij een feestelijke gelegenheid te drinken om iets moois te vieren. Een goede combinatie kan je maken met zeevruchten. Kokkels, Coquilles St. Jacques, garnalen, kreeft, oesters, mosselen. Allemaal om te smullen.

1 Gouden medaille

Beste getest categorie Champagne - Wine Life Magazine
Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12
DruivenChardonnay, Pinot Noir
Drinktemperatuur7 tot 9 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijSchaaldieren
MedaillesGoud

    

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!