Jeannine Boutin Crozes Hermitage Les Hauts Granites

12.5
Côtes du Rhône
2021
Houtrijping
16 tot 18 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Rood
Frankrijk
Robuust
Syrah
Biefstuk, Harde kaas, Kip, Worst, Zachte kaas

Deze prachtige Crozes Hermitages Les Hautes Granites Jeannine Boutin zal je omver blazen. De Crozes Hermitage is een legendarisch wijngebied in het Noordelijk Rhône gebied van Frankrijk. En heb je het over de Crozes-Hermitage, dan heb je het over Syrah, het enige toegestane blauwe druivenras. De wijn is vol, rond en zacht van smaak met veel fruit. Een Crozes-Hermitage van sublieme topkwaliteit.

 24,90 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Zeer fraaie Crozes Hermitage met enorme concentratie en lengte.

In het glas zijn we een prachtige robijnrode kleur met een paarse glans. We ruiken een explosie aan zwart en rood fruit met heerlijke kruidigheid. We proeven veel zwarte bes, kers, framboos, rode bes, een hintje van gestoofde pruim dat zo eigen is aan de Syrah, kruidigheid en pure chocolade bitter. Geconcentreerde smaken met veel fruitigheid en frisheid. In de finish een tinteling van witte peper.

Lekker bij gegrild vlees, stoofgerechten, paddenstoelen en scherpe kazen.

Deze wijn laat zich heerlijk combineren met gegrild vlees. Bijvoorbeeld kalfsvlees, rundvlees en varkensvlees. Je mag gerust kruiden gebruiken. Dat matcht met de kruidigheid van de wijn. Stoofgerechten en schotels met paddenstoel zijn een schot in de roos. Deze wijn kan kazen met scherpe smaken aan. Ga lekker aan de slag met je Kamado als je deze wijn hebt.

Extra informatie

Alcoholpercentage

12.5

Regio

Côtes du Rhône

Vintage

2021

Maturation

Houtrijping

Drinktemperatuur

16 tot 18 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Robuust

Druiven

Syrah

Lekker bij

Biefstuk, Harde kaas, Kip, Worst, Zachte kaas

Meer over de Jeannine Boutin Crozes Hermitage Les Hauts Granites

De Jeannine Boutin Crozes Hermitage Les Hauts Granites komt uit de Rhône streek. Naast Syrah mogen ook de Roussanne en Marsanne druiven worden geteeld. Deze mogen tot 15% gebruikt worden bij een rode Syrah wijn. Crozes-Hermitage wijnen zijn over het algemeen zachter en fruitiger dan wijnen uit de Hermitage. Zo ook deze moderne stijl wijn.

De wijnmaker Stephane Vedeau

Omdat het een wat groter gebied is met veel wijnboeren moet je je weg weten om een hoge kwaliteitswijn te verkrijgen. Met de beroemde wijnmaker Stephane Vedeau zit je wat dat betreft goed. Hij is één van de nieuwe generatie wijnmakers van de Châteauneuf-du-pape. Hij bezit inmiddels 50 ha wijngaarden verdeeld over de Côtes du Rhône, Vacqueyras, Gigondas en Châteauneuf-du-pape. Maar ook enkele noordelijker gelegen wijngaarden in Valreas en deze Crozes-Hermitage. Hij brengt 4 wijnen uit onder de naam van zijn moeder Jeannine Boutin. Hij maakt alleen maar natuurlijke wijnen. De wijnen zijn biologisch gemaakt en er worden dus absoluut geen herbiciden en pesticiden gebruikt. Ook worden er tijdens het wijnmaken geen gisten toegevoegd. De natuurlijke gisten die in de wijngaard en op de druiven aanwezig zijn moeten het werk doen. Dat kost meer tijd dan wanneer de wijn op een reguliere manier wordt gemaakt, maar dat betaalt zich terug in kwaliteit. Vedeau gebruikt microscopische hoeveelheden zwavel na de malolactische vergisting voor de stabiliteit, maar tijdens het bottelen wordt niets toegevoegd.

De wijngaarden van onze Jeannine Boutin wijn komen uit de Noord Rhône, waar slechts 5% van alle Rhône wijnen vandaan komen. Het gebied net onder Lyon is 80 km. lang en vrij smal. De wijngaarden liggen als lappendekens tegen de berghellingen van het Centraal Massief op de westelijke oever. Meestal is er een terras aangelegd op de ondergrond van leisteen en graniet om wijnbouw mogelijk te maken op de steile hellingen. Dat betekent dat de wijngaard met de hand bewerkt moet worden. Onze “Les Hautes Granites” wijn geeft al aan wat de ondergrond is van de wijngaard. We kennen hier een gematigd landklimaat met relatief koele winters en warme zomers. Dit is het gebied van de Noordelijke Mistral wind, die de wolken verdrijft. Dat is gunstig na regenval, zodat de wijnstokken worden drooggeblazen. Dat voorkomt ziektes. Ook is er hierdoor veel zonneschijn, zodat de druiven goed kunnen rijpen.