Kaiken Estate Malbec

2
Robuust
Argentinië
Malbec
Zachte kaas, Kip & Biefstuk

Kaiken Estate Malbec is krachtige wijn, maar met een fruitig karakter en ronde tannines. De wijnmakers is het gelukt om de kracht van de Malbec druif in een elegant jasje te stoppen. Wereldwijd staat deze Argentijnse rode wijn dan ook hoog aangeschreven. Meerdere keren scoort deze wijn rond de 90 punten in Wine Spectator. Kaiken is het Indiaanse woord voor wilde gans, die ieder jaar de Andes overvliegen van Chili naar Argentinië en weer terug. Deze ganzen zijn ook terug te vinden op het etiket. Voor liefhebbers van wijnen met intense smaak is deze wijn een echte aanrader. Krachtige maar mooi gerijpte wijn, waardoor de balans perfect is.

 

 

Normale prijs € 11,75 Aanbieding € 10,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
37804303555014
Fles

De parel van Kaiken uit de Argentijnse Mendoza

Kaiken Malbec is krachtig en geraffineerd van smaak. Het begint al met de verleidelijke donker rood-paarse kleur. Op de neus heerlijke aroma’s van kers, mint, aardbei en rode bes. In de mond aangevuld met braam, cassis, ceder en butterscotch. Het is een krachtige wijn met duidelijk aanwezige tannines. Wel rijp, sappig en rond.

Lekker bij gegrild varkensvlees, biefstuk en kalkoen

Deze wijn vraagt om lekker eten ernaast. Gerechten met rood vlees zijn een uitmuntende keuze. Maar ook wildgerechten zijn fantastisch. In de zomer zal de wijn goed samen gaan met geroosterd vlees van de BBQ. En zit je gezellig te kletsen dan adviseren wij om hier zeker een kaas plateau bij te pakken. Zelfs naast zwaardere blauwaderkaas zoals gorgonzola blijft deze wijn prima overeind.

2 Gouden medailles

Wine Spectator April 2016 - 91 pts 2013
Wine Spectator April 2016 - 87 pts 2014
Specificaties
Type wijnRood
LandArgentinië
RegioMendoza
SluitingSchroefdop
Vintage2021
Alcoholpercentage14.5
DruivenMalbec
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijZachte kaas, Kip, Biefstuk
MedaillesGoud

Kaiken Estate Malbec uit Argentinië

Kaiken Estate Malbec vindt zijn oorsprong in Chili. Het verhaal van dit Argentijnse wijnhuis begint aan de andere kant van het Andes gebergte bij Aurelio Montes. Aurelio Montes is de succesvolle oprichter van het Chileense wijnhuis Montes. Hij maakte verschillende reizen door de Andes en herontdekte in 2000 het schitterende wijngebied Mendoza in Argentinië. Aurelio Montes zag dat er mooie wijnen gemaakt konden worden in dit gebied en startte in 2001 het Kaiken Estate. Al gauw bleek dat Aurelio Montes het goed gezien had. Er kwamen schitterende wijnen uit de wijnkelders die indruk maken in en buiten Argentinië. De beroemde Kaiken Malbec wordt gemaakt van Malbec druiven uit de wijngaard in Agrelo, 60 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza in Argentinië. En waarom op de Kaiken Estate gekozen is voor de naam Kaiken? De Caiquén gans, oftewel de Kaikén, is een wilde gans uit Patagonië die zowel in Chili als in Argentinië voorkomt. Aurelio Montes maakte de reis over de Andes van Chili naar Argentinië net als de ganzen. Een passender beeld bestaat niet.

Afkomstig uit de Mendoza

Deze wijn komt uit het Mendoza gebied. Dit is een van de hoogstgelegen wijngebieden ter wereld. De wijngaarden van deze wijn liggen in Agrelo op 950 meter hoogte. Gemiddeld is het hier iets warmer dan in de Uco-vallei. Dat levert mooie rijpe druiven op met heerlijke zuren en fruittonen. Eén van de geheimen van de Kaiken Malbec. In ons blog over de Mendoza streek lees je meer over dit bijzondere gebied.

Gemaakt van 100% Malbec druiven

Deze wijn is gemaakt van enkel Malbec druiven. Deze druivensoort komt oorspronkelijk uit Cahors in Frankrijk, maar inmiddels heeft Argentinië de show gestolen. De Kaiken Estate Malbec is het vlaggenschip geworden, en een typisch voorbeeld van een goed gemaakte stevige Argentijnse wijn. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt om beschadiging te voorkomen. De druivenselectie voor de Kaiken Malbec wijn gebeurt ook met de hand in de wijnkelder.

De stevige smaak van deze wijn

Dit is een krachtige wijn, zoals je van een Malbec mag verwachten. Maar wel met een fruitige indruk en ronde tannines. De Kaiken Estate Malbec wordt ongeveer 20 dagen vergist in kleine temperatuur gestuurde tanks. Vervolgens wordt 40% van de wijn gerijpt op Franse eikenhouten vaten. 60% rijpt in RVS tanks. De uiteindelijke combinatie van de twee levert de fantastische wijn op met kracht en elegantie.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!