Kaiken Estate Malbec

2
Robuust
Argentinië
Malbec
Zachte kaas, Kip & Biefstuk

Deze Kaiken Malbec is krachtige wijn, maar met een fruitig karakter en ronde tannines. De wijnmakers is het gelukt om de kracht van de Malbec druif in een elegant jasje te stoppen. Wereldwijd staat de Kaiken Malbec dan ook hoog aangeschreven. Meerdere keren scoort deze wijn rond de 90 punten in Wine Spectator. Kaiken is het Indiaanse woord voor wilde gans, die ieder jaar de Andes overvliegen van Chili naar Argentinië en weer terug. Deze ganzen zijn ook terug te vinden op het etiket. Voor liefhebbers van wijnen met intense smaak is deze wijn een echte aanrader. Krachtige maar mooi gerijpte wijn, waardoor de balans perfect is.

 

 

Normale prijs € 11,00 Aanbieding € 9,99 U bespaart 9%!
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
37804303555014
Fles

De parel uit de Argentijnse Mendoza

Malbecs zijn krachtig. De Kaiken Malbec is dat ook maar dan wel iets geraffineerder. Het begint al met de verleidelijke donker rood-paarse kleur. Op de neus heerlijke aroma’s van kers, mint, aardbei en rode bes. In de mond aangevuld met braam, cassis, ceder en butterscotch. Het is een krachtige wijn met duidelijk aanwezige tannines. Wel rijp, sappig en rond.

Lekker bij gegrild varkensvlees, biefstuk en kalkoen

Deze wijn vraagt om lekker eten ernaast. Gerechten met rood vlees zijn een uitmuntende keuze. Maar ook wildgerechten zijn fantastisch. In de zomer zal de wijn goed samen gaan met geroosterd vlees van de BBQ. En zit je gezellig te kletsen dan adviseren wij om hier zeker een kaas plateau bij te pakken. Zelfs naast zwaardere blauwaderkaas zoals gorgonzola blijft deze wijn prima overeind.

2 Gouden medailles

Wine Spectator April 2016 - 91 pts 2013
Wine Spectator April 2016 - 87 pts 2014
Specificaties
Type wijnRood
LandArgentinië
RegioMendoza
SluitingSchroefdop
Vintage2019
Alcoholpercentage14.5
DruivenMalbec
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijZachte kaas, Kip, Biefstuk
MedaillesGoud

Kaiken Estate in Argentinië

Voor het verhaal van deze Kaiken Malbec moeten we naar Chili. Aurelio Montes is de succesvolle oprichter van het Chileense wijnhuis Montes. Hij maakte verschillende reizen door de Andes en herontdekte in 2000 het schitterende wijngebied Mendoza in Argentinië. Aurelio Montes zag dat er mooie wijnen gemaakt konden worden in dit gebied en startte in 2001 het Kaiken Estate. Al gauw bleek dat Aurelio Montes het goed gezien had. Er kwamen schitterende wijnen uit de wijnkelders van Kaiken Estate in Argentinië. De beroemde Kaiken Malbec wordt gemaakt van Malbec druiven uit de wijngaard in Agrelo, 60 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza in Argentinië. En waarom op de Kaiken Estate gekozen is voor de naam Kaiken? De Caiquén gans, oftewel de Kaikén, is een wilde gans uit Patagonië die zowel in Chili als in Argentinië voorkomt. Aurelio Montes maakte de reis over de Andes van Chili naar Argentinië net als de ganzen. Een passender beeld bestaat niet.

Meer over deze Kaiken Malbec wijn
De Kaiken Malbec is het vlaggenschip geworden van de Kaiken Estate. En met recht. Want het is een krachtige wijn, zoals je van een Malbec mag verwachten, maar met een fruitige indruk en ronde tannines. Het begint allemaal in de wijngaard. De wijngaard in Agrelo ligt op 950 meter hoogte. Gemiddeld is het hier iets warmer dan in de Uco-vallei. Dat levert mooie rijpe druiven op met heerlijke zuren en fruittonen. Eén van de geheimen van de Kaiken Malbec. Een andere reden voor de kwaliteit van de mooie Kaiken Malbec wijn is de zorg waarmee gewerkt wordt. Extra zorg is er bij de oogst. De druiven worden met de hand geplukt om beschadiging te voorkomen. De druivenselectie voor de Kaiken Malbec wijn gebeurt ook met de hand in de wijnkelder. Kaiken Malbec wordt ongeveer 20 dagen vergist in kleine temperatuur gestuurde tanks. Vervolgens wordt 40% van de wijn gerijpt op Franse eikenhouten vaten. 60% rijpt in RVS tanks. De uiteindelijke combinatie van de twee levert de fantastische Kaiken Malbec op met kracht en elegantie.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!