Le Masciare Barbassano Aglianico

Robuust
Italië
Aglianico
Pasta, Biefstuk & Worst
Le Masciare Barbassano Aglianico is een prachtige stevige Italiaanse rode wijn uit Campanië. Deze wijnregio in de buurt van Napels staat bekend om haar vele lokale druivenrassen. Aglianico levert stevige rode wijnen op met smaken van kersen, pruimen en kruidigheid. Deze wijn komt van het kleine wijnhuis Le Masciare. Dit wijnhuis is deels eigendom van Nederlander Erik den Dunnen. Hij kocht na een succesvolle carrière in de bankierswereld 8 hectare wijngaard in Campanië. Samen met lokale wijnboeren maakt hij uitsluitend wijnen van lokale druivenrassen, zoals deze Aglianico. Een prachtige wijn om te drinken bij mooie Italiaanse gerechten of bij gegrild vlees.
€ 14,20
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8049033480016
Fles

Prachtige afspiegeling van Aglianico.

Le Masciare Barbassano is een prachtige wijn van de Aglianico druif. Deze druif levert een volle en complexe wijn op, met prachtige fruitigheid als kersen en zwart fruit. In de verte ruik je pruimen en zwarte bes. De tannines zijn stevig en aanwezig, maar wel mooie zacht en rond met een goede frisheid. Het beste wat Campanië te bieden heeft.

Lekker bij de Italiaanse keuken en gegrild vlees.

Zeer breed inzetbare wijn. Lekker bij alle vormen van de Italiaanse keuken, zoals pasta's en pizza's. Gegrild vlees of gevogelte is ook heerlijk in combinatie met deze wijn.

Specificaties
Type wijnRood
LandItalië
RegioCampania
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage13.5
DruivenAglianico
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijPasta, Biefstuk, Worst

Le Masciare Barbassano Aglianico uit Campanië

Deze Le Masciare Barbassano Aglianico is een prachtige wijn uit de buurt van Napels. Hier maakt Nederlander Erik den Dunnen de mooiste wijnen van uitsluitend lokale druivenrassen. Zo werkt hij graag met Aglianico voor zijn rode wijnen. Witte wijnen maakt hij van lokale druiven zoals Fiano. Erik komt oorspronkelijk uit de Nederlandse bankierswereld. Na een succesvolle carrière besloot hij zijn passie achterna te gaan. Hij kocht 8 hectare in de buurt van Napels in de wijnstreek Campanië. Doordat hij vanaf nul het bedrijf heeft opgebouwd, kon hij alleen wijngaarden aankopen waar hij 100% in geloofde. Zo kan hij de kwaliteit waarborgen. Het wijnhuis werkt volledig biologisch.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!