Le Masciare Barbassano Aglianico
Prachtige afspiegeling van Aglianico.
Le Masciare Barbassano is een prachtige wijn van de Aglianico druif. Deze druif levert een volle en complexe wijn op, met prachtige fruitigheid als kersen en zwart fruit. In de verte ruik je pruimen en zwarte bes. De tannines zijn stevig en aanwezig, maar wel mooie zacht en rond met een goede frisheid. Het beste wat Campanië te bieden heeft.
Lekker bij de Italiaanse keuken en gegrild vlees.
Zeer breed inzetbare wijn. Lekker bij alle vormen van de Italiaanse keuken, zoals pasta's en pizza's. Gegrild vlees of gevogelte is ook heerlijk in combinatie met deze wijn.
Type wijn | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Campania |
Sluiting | Kurk |
Vintage | 2019 |
Alcoholpercentage | 13.5 |
Druiven | Aglianico |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Smaakprofiel | Robuust |
Lekker bij | Pasta, Biefstuk, Worst |
Le Masciare Barbassano Aglianico uit Campanië
Deze Le Masciare Barbassano Aglianico is een prachtige wijn uit de buurt van Napels. Hier maakt Nederlander Erik den Dunnen de mooiste wijnen van uitsluitend lokale druivenrassen. Zo werkt hij graag met Aglianico voor zijn rode wijnen. Witte wijnen maakt hij van lokale druiven zoals Fiano. Erik komt oorspronkelijk uit de Nederlandse bankierswereld. Na een succesvolle carrière besloot hij zijn passie achterna te gaan. Hij kocht 8 hectare in de buurt van Napels in de wijnstreek Campanië. Doordat hij vanaf nul het bedrijf heeft opgebouwd, kon hij alleen wijngaarden aankopen waar hij 100% in geloofde. Zo kan hij de kwaliteit waarborgen. Het wijnhuis werkt volledig biologisch.