Reyneke Reserve white

Vol
Zuid-Afrika
Sauvignon Blanc
Groenten, Zachte kaas, Vis & Schaaldieren
Reyneke Reserve White is een wijn van 100% Sauvignon Blanc. Deze wijn is wel anders dan andere wijnen die je hebt geproefd van dit druivenras. Allereerst door de biodynamische manier van werken, waardoor de druiven op en top gezond en rijp zijn. Daarnaast is de wijn spontaan vergist in 300 liter Frans eikenhouten vaten. Na de vergisitng heeft de wijn nog 12 maanden gerijpt op zijn dode gistcellen, dit wordt sur lie rijping genoemd. Vervolgens rijpt de wijn 4 maanden verder in RVS tanks voordat hij wordt gebotteld. Het eindresultaat mag er wezen, wat een prachtige wijn! De karakteristieken van Sauvignon Blanc zijn goed te ruiken. Aroma's van groene appel, citrus, gras en zomerse bloemen springen uit het glas. Dit wordt aangevuld met een rijpe smaak en een vol mondgevoel. De krachtige smaken als vanille en toast zijn perfect in balans met de mooie zuren. Heerlijk.
€ 29,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
16009622730235
Fles

Reyneke Reserve Sauvignon White van Sauvignon Blanc.

Reyneke Reserve Sauvignon white is een atypische Sauvignon Blanc. Natuurlijk ruik je de kenmerkende geuren van groene appel, witte bloesem, citroenschil en vuursteen. Maar deze wijn is wel rijper en serieuzer van karakter vergeleken met andere wijnen van deze druif. Veel fruitconcentratie en een vol en rijp mondgevoel. Een absolute top wijn op biodynamische wijze gemaakt.

Lekker bij vis, geitenkaas en groene groentes.

Deze prachtige wijn doet het goed bij jouw diner. De minerale rijkheid maakt hem geschikt voor lunches en diners met schaaldieren, vis, geitenkaas of groene groenten in de hoofdrol.

Specificaties
Type wijnWit
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage13.5
DruivenSauvignon Blanc
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijGroenten, Zachte kaas, Vis, Schaaldieren
BijzonderhedenBiodynamisch

Biodynamische Sauvignon Blanc van Reyneke uit Stellenbosch

Deze Sauvignon Blanc is gemaakt van Sauvignon Blanc. Wijnmaker Reyneke werkt als een van de weinige in Stellenbosch volledig biodynamisch.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!