Russolo Doi Raps

Vol
Italië
Sauvignon Blanc & Pinot Grigio
Zachte kaas, Harde kaas, Vis & Schaaldieren
Imponerende blend van Pinot Grigio, Pinot Bianco en Sauvignon Blanc. Krachtige witte wijn met een zachte structuur door korte houtrijping. Russolo plukt de druiven alleen als ze echt rijp zijn. Dat brengt risico met zich mee, maar levert topwijnen op. Hierin verschilt Russolo met veel andere wijnmakers uit dit gebied en maakt de Russolo wijnen zeer gewild. Consequentie is wel dat de Russolo wijnen maar beperkt verkrijgbaar zijn in Nederland. Deze wijn is één van de paradepaardjes van Russolo. Gemaakt van door en door rijpe Pinot Grigio, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc druiven. Een geniale blend. Dat levert een verfijnde wijn op met veel smaak, frisheid en een lange afdronk. De wijn is droog, maar heeft een rijp karakter. Een absolute topwijn uit Italië die indruk maakt.
Normale prijs € 17,50 Aanbieding € 16,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8034055300206
Fles

Karaktervolle Pinot Grigio met overrijpe Sauvignon Blanc.

De licht strogele kleur nodigt direct uit. De kleur komt door het korte contact dat er voor 25% van de wijn is geweest met grote eikenhouten vaten. De blend van deze wijn is Pinot Grigio, Pinot Bianco en Sauvignon Blanc. De Sauvignon Blanc is overrijp geplukt, waardoor de wijn een fijn rijp en vol karakter heeft. Dit blijft wel goed in balans door de zuren. De aroma's die je ruikt zijn verleidelijk. Abrikoos, meloen en peer voeren de boventoon. Een lichte bloemige geur komt je tegemoet. Die lichte tropische smaken worden mooi in balans gebracht door de frisse zuren. Op de achtergrond proef je zo’n klein bittertje dat je aantreft op de binnenkant van een citroenschil. Je proef ook een vleugje mandarijn. De wijn heeft door de korte houtopvoeding en door het 8 maanden contact met de gistcellen veel structuur gekregen en heeft gezorgd voor een fijn mondgevoel. Misschien ruikt u ook die toets van brood of soesjes die hierdoor is ontstaan? De lange afdronk zal je bijblijven en je doen verlangen naar meer. Dát is een kwaliteits Pinot Grigio. De wijn is nu op dronk maar kan makkelijk tot 5 jaar na oogstdatum bewaard worden. Dit moet natuurlijk wel met zorg gedaan worden.

Lekker bij vis, schaaldieren en jonge kazen.

Dit is een zeer geschikte borrel- of aperitiefwijn. Hij heeft veel smaak en diepte. Wil je de Russolo Doi Raps combineren met eten dat is jonge, verse kaas en medium lang gerijpte kaas perfect. Schaaldieren en schelpdieren lenen zich ervoor om met deze wijn te combineren. Maar ook mooie witvis. Voorgerechten met gerookte eend of langoustines zijn heerlijk in combinatie met deze wijn.

Specificaties
Type wijnWit
LandItalië
RegioFriuli
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage12.5
DruivenSauvignon Blanc, Pinot Grigio
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijZachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren

Russolo Doi Raps

Ten Noordoosten van Venetië in Italië ligt de wijngaard van wijnmaker Rino Russolo in het wijngebied Friuli. Dit is één van de indrukwekkendste wijngebieden van Italië waar mooie en vaak frisse wijnen vandaan komen. Een verklaring van de gunstige omstandigheden voor wijnbouw in Friuli is dat de uitlopers van de Alpen de wijngaard vanuit het noorden beschermen en dat de nabijheid van de Adriatische zee vanuit het zuiden voldoende vocht en verkoeling brengt.

Het wijngebied Friuli

Friuli heeft Pinot Grigio op de kaart gezet. Of moeten we zeggen Pinot Grigio heeft Friuli op de kaart gezet? In ieder geval weet je dat de standaard hoog is voor Pinot Grigio wijnen uit Friuli en dat er streng gecontroleerd wordt op kwaliteit. Met deze Russolo Doi Raps is het niet anders: kwaliteit in je glas. Doi Raps betekent “twee druiven”. Dit verwijst naar de 2 druiventrossen per wijnrank die tijdens de oogst met opzet “vergeten” worden. Deze trossen kunnen nog extra lang rijpen en als die bij de uiteindelijke oogst toegevoegd worden geeft dat veel meer smaak.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook zoet!