Sinzero Chardonnay

Fris
Chili
Chardonnay
Vis & Schaaldieren
Wat ons betreft de lekkerste en beste alcoholvrije wijn op de markt. In Central Valley in Chili worden mooie wijnen gemaakt. Logisch dat één van de mooiste alcoholvrije wijnen ook uit deze streek komt. Want om een alcoholvrije wijn te maken die van goede kwaliteit is, heb je een basiswijn nodig die uitstekend is. Wijnmaker Sinzero haalt vervolgens de alcohol uit deze basiswijn. Een alcohol vrije wijn (waar overigens altijd nog een spoortje van alcohol in zit, in dit geval 0,49%) is dus wel degelijk iets anders dan frisdrank of druivensap. Dat proef en ruik je ook aan het glas: wat knallen die geuren van passievrucht, bloemen en abrikoos uit het glas! Heerlijk verfrissende smaak met een dorstlessende afdronk.
€ 9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
17804665830022
Fles

Heerlijke alcoholarme witte wijn van hoge kwaliteit.

De groengele geur in je glas nodigt uit om te proeven. We verwachten een frisse smaak. In de geur appel, citroen, bloemen en abrikozen. In de mond vallen de frisse appel en citroen smaken op. Heerlijk dorstlessend. Hij is heerlijk zacht en de subtiele tonen van houtrijping zijn te proeven. Op de achtergrond iets licht notigs.

Lekker bij x en y.

De Sinzero is een borrelwijn bij uitstek. Heerlijk op het terras of in de tuin. Als je wil combineren met hapjes of eten, kies dan voor lichte gerechten. Zeevruchten zijn een heerlijke combi. En vergeet witvis niet.

Specificaties
Type wijnWit
LandChili
RegioCentral Valley
SluitingSchroefdop
Vintage2022
Alcoholpercentage0,49
DruivenChardonnay
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijVis, Schaaldieren
BijzonderhedenVegan

Sinzero Chardonnay: alcoholvrij of alcoholarm?

De alcohol is uit deze Sinzero Chardonnay gehaald, maar toch zit er met 0,49% nog een klein vleugje alcohol in de wijn. Eigenlijk zou je dus beter over alcoholarm kunnen spreken.Sinzero is in 2017 opgericht en richt zich helemaal op het maken van alcoholvrije wijn. De basiswijn wordt gemaakt door wijnmaakster Paulo Bottero die voorheen bij het bekende wijnhuis Undurraga werkte. Zij zorgt voor een basiswijn met een hoog smaakgehalte. Vervolgens wordt er door Sinzero de alcohol uitgehaald. Hiervoor gebruiken ze de Spinning Cone Column- techniek. Bij een lage temperatuur worden langzaam draaiende kegelvormige kolommen gebruikt in een vacuüm systeem om voorzichtig de aroma’s en alcohol uit de wijn te halen. Hierdoor blijft de smaak van de wijn behouden. Het smaakt een beetje anders dan wijn met alcohol, want alcohol speelt ook altijd een rol bij smaakbeleving in een gewone wijn. Vergelijk het met drinken van volle melk en magere melk. Die smaken ook net even anders.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!