Sinzero Sparkling brut 0,49%
De alcoholvrije wijnen van Sinzero komen bij blindproeverijen steeds als één van de besten naar voren. Zo ook onze Sinzero Sparkling Brut. Een frisse bubbel met veel smaak. Wijnhuis Sinzero uit Chili heeft zich helemaal toegelegd op alcoholvrije wijnen. Dat ze goed bezig zijn is wel duidelijk. Vaak mis je bij alcoholvrije wijn iets, omdat je gewend bent aan de invloed van alcohol op de smaak. Bij deze Sinzero Sparkling Brut is dat niet het geval. Veel wijndrinkers zullen niet eens in de gaten hebben dat het een alcoholvrije mousserende wijn is. Hij heeft dan ook het ziltige, mineralige en de opwekkende zuren van een gewone mousserende wijn. De bubbels geven dezelfde sensatie als alcohol. Vrijwel alle alcohol is eruit gefilterd, maar net zoals bij de meeste alcoholvrije wijnen blijft er een klein vleugje alcohol aanwezig. In dit geval 0,49%.
€ 11,00 incl. BTW
Op voorraad- Niet goed, geld terug!
- Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
- Gratis verzending boven 70 euro
Heerlijke geuren en smaken van ananas, appel, limoen en perzik.
Een mooie heldergele kleur met enthousiast bruisende bubbels die de weg naar boven zoeken. We ruiken frisse aroma’s van ananas, appel, limoen, perzik. Als we een slokje proeven valt de frisheid op en de fruitigheid. Ook hier proeven we de fruitsmaken die opwekkend begeleid worden door de bubbels. Een mooie balans tussen de zuren en de mousse. Een mooie droge wijn.
Lekker bij zeevruchten en salades.
Dit is een heerlijke wijn om te serveren bij ontvangst van gasten. Als aperitief een aanrader. Wil je combineren met gerechten dan zijn dit goede suggesties: zeevruchten, salades, voorgerechten, Oosters eten, Sushi, Antipasti. Of lekker met een kaasplankje erbij.
Extra informatie
Alcoholpercentage | 0, 49 |
---|---|
Regio | Central Valley |
Vintage | 2019 |
Maturation | Gerijpt op roestvrij stalen tanks |
Drinktemperatuur | 6 tot 8 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Kurk |
Type wijn | Mousserend |
Land | Chili |
Smaakprofiel | Bubbels |
Druiven | Chardonnay |
Lekker bij | Harde kaas, Pasta, Schaaldieren, Vis, Zachte kaas |
Hoe wordt de Sinzero Sparkling brut gemaakt?
Een uitstekend alternatief voor BOB-ers, als je bewust alcoholvrij kiest of als je wil denken aan de lijn. Want 100ml Sinzero Sparkling bevat maar 12 kCal. Het begint allemaal met een basiswijn. De basiswijn van Chardonnay druiven wordt gemaakt door wijnmaakster Paulo Bottero die voorheen bij het bekende wijnhuis Undurraga werkte. Zij zorgt voor een basiswijn met een hoog smaakgehalte. Vervolgens wordt er door Sinzero de alcohol uitgehaald. Hiervoor gebruiken ze de Spinning Cone Column- techniek. Bij een lage temperatuur worden langzaam draaiende kegelvormige kolommen gebruikt in een vacuüm systeem om voorzichtig de alcohol uit de wijn te halen. Dit is de meest kostbare techniek, maar ook de beste techniek om geur en smaakstoffen te behouden. Dat proef je. Daarna moet er natuurlijk onder druk koolzuur worden toegevoegd. Een tweede vergisting zoals bij Champagne is niet wenselijk, omdat dit het alcoholgehalte weer zou kunnen beïnvloeden. Veel mousserende wijnen waarvan de wijnmaker juist de fruitsmaken naar voren wil laten komen, worden op deze manier gemaakt.
Sinzero komt uit Central Valley , misschien wel het belangrijkste wijngebied van Chili. Het heeft een centrale ligging ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De reden waarom hier zoveel wijnbouw is komt vooral door het gunstige klimaat. De druiven rijpen goed in deze licht glooiende regio.