Swartberg Wingerde Miracle Bush White Piekenierskloof

Vol
Zuid-Afrika
Chenin Blanc, Grenache Blanc & Palomino
Vis
Deze zeer verfijnde Swartberg Wingerde Miracle Bush White is een absolute topwijn van 47% Chenin blanc, 40% Grenache blanc en 13% Palomino. Afkomstig van de beste percelen van de Piekenierskloof, het meest noordelijk gelegen wijngebied van Zuid-Afrika. De stokken zijn geplant op 550-750 meter boven zeeniveau. De koude en harde zee-invloed van de westkust hebben grote invloed op de kwaliteit van de wijn. Deze witte melange is perzikachtig en pittig met een bloemige neus. Ga goed zitten voor deze absolute kwaliteitswijn met enorme diepte en lenge. Florale aroma's worden aangevuld met steenfruit, anijs en peer met een verfijnde mineraliteit en enorm lange afdronk. Gelimiteerd aantal flessen beschikbaar.
€ 29,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
546497841378
Fles

Zeer complexe kwaliteitswijn uit de Zuid-Afrikaanse Piekenierskloof.

Deze bijzondere witte blend is gemaakt van Chenin Blanc, Grenache Blanc en Palomino. De Palomino wijngaard is in 1965 aangeplant. De Palomino heeft een laag zuurgehalet en intens bloemige aroma's. De Grenache blanc wordt rijp geplukt om een meer mondvullend en rijker karakter aan de wijn toe te voegen. Hierdoor krijgt deze Miracle Bush White zijn diepte en complexiteit. De Chenin Blanc heeft een hogere zuurgraad, en voegt een verfijnde mineraliteit en frisheid toe. De Chenin Blanc is gefermenteerd en 9 maanden gerijpt in 225 liter eiken barriques. De Grenache blanc is gefermenteerd en gerijpt in amfora's van klei, terwijl de Palomine in 2500 liter foudres wordt gerijpt. Dit alles draagt bij aan een dijk van een wijn, met een enorme complexiteit. Wát een diepe en lang aanhoudende smaken! Expressieve neus met steenfruit en zomerse bloemen. Harmonieuze smaken met een enorme diepte. Qua smaak vooral peer, anijs en een verfijnde mineraliteit.

Heerlijk om los van te genieten.

Wij genieten zelf van dit glas zonder eten erbij. Mocht je er wat bij willen eten, maak het dan vooral niet te zwaar qua smaken. Denk bijvoorbeeld aan mooie visgerechten met botersaus. Aziatisch getinte gerechten passen ook goed bij deze wijn.

Specificaties
Type wijnWit
LandZuid-Afrika
RegioPiekenierskloof
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage12.5
DruivenChenin Blanc, Grenache Blanc, Palomino
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijVis

Swartberg Wingerde Miracle Bush White Piekenierskloof

De Piekenierskloof dankt zijn naam aan de Nederlandse soldaten die bekend staan ​​als de piekenmannen. Deze soldaten werden naar de Groote Clooff gestuurd tijdens de tweede Khoi-Nederlandse oorlog in 1673 om konvooien te beschermen die deze bergpas overstaken. Piekenierskloof heeft een ruig landschap, en de druiven zijn aangeplant in bushvines. Hierdoor hoeft er niet geïrrigeerd te worden.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!