Torre del Falasco Amarone della Valpolicella

3
3
5
15
Valpolicella
2016
16 tot 18 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Rood
Italië
Robuust
Corvina, Corvinone, Rondinella
Biefstuk, Harde kaas, Kip, Zachte kaas
Brons, Goud, Zilver

Deze Amarone della Valpolicella uit het Noordoosten van Italië staat qua kwaliteit op alleenstaande hoogte. Door handmatige en strenge selectie worden alleen de beste kwaliteit druiven geselecteerd voor deze wijn. Deze druiven zijn direct na het oogsten gedroogd, waardoor er een onvoorstelbare concentratie druivensuiker ontstaat om een onmiskenbare kwaliteitswijn van te maken. Deze wijn heeft een licht aardse hint en smaken van vijgen, krenten, bramen, specerijen, mokka en kersen. Prachtige balans tussen kracht en soepele finesse.

 24,95 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Pure Italiaanse kwaliteitswijn met ongekende diepgang en heerlijke smaken

Deze Torre del Falasco Amarone della Valpolicella is van ongekende kwaliteit. Er zijn veel smaken en aroma's in deze top Italiaanse rode wijn te ontdekken. Door de maandenlange indroging van de druiven krijgt de wijn smaken van krenten en gedroogd fruit. Tevens is er een heerlijke fruitigheid te ontdekken met smaken van kersen, vijgen, bramen en bosbes. Door het houtgebruik is de wijn kruidig en kunnen er houtaromas en een licht pepertje geproefd worden. De tannines van deze Amarone della Valpolicella zijn heerlijk afgerond en zacht.

Lekker bij mooie stukken vlees en bij kaasplankjes

Deze Torre del Falasco Amarone della Valpolicella is goed te combineren met eten. Bij deze kwaliteitswijn passen ook echte klassieke kwaliteitsgerechten. Een lekker stuk gegrild wildvlees is bijvoorbeeld heerlijk bij deze wijn. Daarnaast zijn ook een klassiek stoofpotje, kruidige gerechten en een overheerlijk kaasplankje zijn een goede match met deze Amarone della Valpolicella.

Extra informatie

Alcoholpercentage

15

Regio

Valpolicella

Vintage

2016

Drinktemperatuur

16 tot 18 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Robuust

Druiven

Corvina, Corvinone, Rondinella

Lekker bij

Biefstuk, Harde kaas, Kip, Zachte kaas

Medals

Brons, Goud, Zilver

Content missing

3 Bronze medals

Decanter World Wine Awards 2016 - Bronzen medaille (2012)
Decanter World Wine Awards 2017 - Bronzen medaille (2013)
International Wine Challenge 2017 - Bronzen medaille (2013)

3 Silver medals

Vinitaly 2016 - 90 punten (2012)
Vinitaly 2017 - 90 punten (2012)
International Wine Challenge 2018 - Zilveren medaille (2014)

5 Gold medals

Vinitaly 2016 - 91 punten (2013)
Shanghai Awards 2017 - Gouden medaille (2013)
Vinitaly 2017 - 90 punten (2013)
Vinitaly 2017 - 92 punten (2014)
Decanter World Wine Awards 2018 - Commended (2014)

Het unieke productieproces van de Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella is een van de bekendste topwijnen van Italië. Zowel de naam als de wijn zijn prestigieus en exclusief. De Amarone heeft deze bekendheid vooral te danken aan het unieke productieproces wat leidt tot deze heerlijke wijnen. De druiven voor een Amarone della Valpolicella worden direct na het oogsten op grote matten gedroogd in de warme Italiaanse zon. Dit drogingsproces kan soms wel een aantal maanden duren. Doordat de druiven worden gedroogd, verdwijnt het water uit de druiven en blijft alleen het zeer geconcentreerde en natuurlijk aanwezige druivensuiker over. Deze suikers gebruikt te wijnmaker om de wijn mee te maken: tijdens de gisting worden de natuurlijke suikers omgezet in alcohol, en kunnen er suikers overblijven voor de smaak. Door de droging van de druiven krijgen de Amarone della Valpolicella ook unieke smaken van gedroogde krenten en rozijnen mee. Kortom: een unieke en prestigieuze kwaliteitswijn uit het Noordoosten van Italië om echt van te genieten.