Wittmann rosé trocken

Rosé
Duitsland
Pinot Noir & Sankt Laurent
Salades, Zachte kaas, Vis & Kip
Wittmann Trocken Rosé is een biologisch geproduceerde Duitse wijn uit Rheinhessen. Gemaakt door beroemd wijnmaker Philipp Wittmann. Philipp is door het toonaangevende Eichelmann al twee keer is uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland, en dat is niet voor niks. Deze heerlijke droge rosé zit bomvol fruitige smaken met een prettige kruidigheid. Een absolute top wijn voor op het terras of bij frisse gerechten.
€ 15,65
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4260368260355
Fles

Prachtige Duitse rosé van top wijnmaker Wittmann.

In het glas zien we een mooi roze kleur met een licht oranje glans. We ruiken heerlijke frisse fruitgeuren van framboos, kweepeer en lichte kruidigheid. dat duidt op speelsheid, maar ook mogelijkheden om te combineren met eten. In de mond komen diezelfde smaken terug. Ook proef je rode bes, zwarte bes en een mooie kruidige afdronk. De frisse zuren maken het plaatje compleet.

Lekker bij salade, Aziatische gerechten en kazen.

Het frisse en fruitige karakter leent zich voor een solo. Lekker in het zonnetje of als aperitief. De mogelijkheden om te combineren met eten zijn legio. Maak het vooral niet te zwaar. Een frisse salade is een mooie match. Gebruik gerust schapenkaas of geitenkaas hierbij. Een kaasplankje met zachtere kaassoorten is ook prachtig. Gevogelte en gerookte producten zijn een schot in de roos. Je kan ook gerust mediterrane schotels combineren. Vegetarische gerechten, vlees met sauzen. Allemaal mooi als je hem maar licht op smaak houdt.

Specificaties
Type wijnRosé
LandDuitsland
RegioRheinhessen
SluitingSchroefdop
Vintage2021
Alcoholpercentage12
DruivenPinot Noir , Sankt Laurent
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielRosé
Lekker bijSalades, Zachte kaas, Vis, Kip
BijzonderhedenBiologisch, Biodynamisch

Meer over het wijnbedrijf Wittmann

Wijnbedrijf Wittmann is een familiebedrijf uit Westhofen in Rheinhessen in Duitsland. En behoorlijk succesvol. Wijnmaker Philipp Wittmann is door de Duitse wijngids Eichelmann al twee keer uitgeroepen tot de beste wijnmaker van Duitsland. Inmiddels is de 15e generatie al weer aan het roer. Philipp Wittmann houdt zich voornamelijk bezig met het wijnmaken en de export. Zijn vader Günther is nog volop bezig in de wijngaard en zijn moeder Elisabeth heeft de verkoop in haar portefeuille. 

Biologisch gecertificeerde Duitse rosé trocken

Sinds 1990 is Wittmann Biologisch gecertificeerd. Daarmee was en is Wittmann een pionier in Duitsland. En sinds 2004 zijn ze bovendien Biodynamisch gecertificeerd. Wittman wilde niet alleen op een meer natuurlijke manier werken in de wijngaard en in de wijnkelder. Maar ook wilden ze door biodynamisch te werken de natuurlijke dynamiek van de groei van de druivenranken ondersteunen door te kijken naar de kosmische krachten. Je weet dus als consument dat de natuur voorop staat. Chemische middelen komen er niet in. Je kan dan ook spatzuivere en pure wijnen verwachten.

De natuur staat voorop in de wijngaard. Zo worden er bijvoorbeeld sluipwespen ingezet om ongedierte te bestrijden in plaats van chemisch bespuiten. Schapen grazen het onkruid weg. Het 'onkruid' vormt daarnaast een schuilplaats voor insecten die ongedierte op de wijnrank bestrijden. De oogst gaat helemaal handmatig en in verschillende beurten. Hierdoor worden de rijpste en beste druiven geplukt. Stel je eens voor hoe arbeidsintensief dat is. Gevolg is dat er lage opbrengsten zijn door strenge handmatige selectie van de druiven. Maar je krijgt pure kwaliteit waar natuurlijk wel een prijskaartje aan zit.

Gemaakt van Pinot Noir en Sankt Laurent druiven

In de wijnkelder gaat de natuurlijke manier van wijn maken gewoon door. Zo gebruiken ze alleen maar natuurlijke gisten. Wat spannend voor de consument is, is dat iedere jaargang van dezelfde wijn net iets anders is. Elk jaar is immers verschillend qua weer en temperatuur. Wittmann gebruikt geen toevoegingen om te proberen ieder jaar dezelfde wijn te maken, zoals elders wel gebeurt. 

Wijnbedrijf Wittmann komt uit Rheinhessen dat ligt tussen de Rijn in het noorden en oosten , de Nähe in het westen en de Pfalz in het zuiden. Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland. Deze vrolijke en levendige rosé is gemaakt van de Pinot Noir & St. Laurent druif. Die laatste druif is misschien wat onbekend bij ons. Je zou kunnen zeggen dat het een specialiteit is in Duitsland en vooral Oostenrijk. Qua karakter lijkt hij op de Pinot Noir.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook rosé!