Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut (0,2 liter)

11.5
Penedès
Nvt
7 tot 9 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Mousserend
Spanje
Bubbels
Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo
Harde kaas, Pasta, Vis
200ML

Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut in een klein flesje van 0,2 liter. Heerlijk voor als je een enkel glas wil drinken. Of bijvoorbeeld bij een picnic of in een goodiebag. Codorníu is het oudste wijnhuis van Spanje. Al sinds 1551 maakt dit toonaangevende wijnhuis de lekkerste wijnen. Deze bubbel is gemaakt van Chardonnay en de lokale druivenrassen Parellada, Macabeo en Xarello. Je proeft de typerende frisheid van Chardonnay. De andere druivenrassen voegen hier een heerlijke harmonie van citrus- en tropisch fruit met subtiele bloemige en minerale tonen. In de mond een zachte bubbel. Dit wordt afgemaakt met een frisse, lange afdronk met een hint van toast en amandelen, dankzij de rijping op de fles volgens de traditionele methode.

 4,85 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro
Artikelnummer: 8410013010989 Categorieën: , , , , , , Tags: ,

Bijzondere cava van hoge kwaliteit

Een frisse Cava met een uitstekende balans tussen zuren en rijpheid. Het is een mooie droge Cava met aroma's van appel, citroen en een hint van amandelen op de neus. Hij heeft een delicate bubbel die goed aanhoudt. In de afdronk proef je toast en een vleugje vanille. Bovenal blijft de wijn heerlijk fris en dorstlessend.

Heerlijk met Spaanse tapas

Dit is een typische wijn die zeer geschikt is als borrelwijn of aperitief. Het vormt een geweldige combinatie met Pecorino en ansjovisfilets. Eigenlijk kan je hem inzetten bij alle soorten tapas en pinchos. Pizza en Paella doen het geweldig maar ook rijstgerechten uit het midden oosten. Wil je eens iets verrassends proberen? Fruitsalade van druif, sinaasappel en appel. Gezien in Can Roca in Girona: Maak met wat xanthaangom Cava iets solide en serveer bij oesters. Ik garandeer een heerlijke en bubbelende verrassing. Natuurlijk met de Cava erbij.

Extra informatie

Alcoholpercentage

11.5

Regio

Penedès

Vintage

Nvt

Drinktemperatuur

7 tot 9 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Mousserend

Land

Spanje

Smaakprofiel

Bubbels

Druiven

Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo

Lekker bij

Harde kaas, Pasta, Vis

Inhoud

200ML

Content missing

Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs Brut

De Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut (0,2 liter) is een heerlijke bubbel met een frisse smaak. Deze mousserende wijn wordt gemaakt door wijnhuis Codorníu, een van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. De rijke geschiedenis van dit huis gaat terug tot het jaar 1551. Er staat Blanc de Blancs op het etiket, wat aangeeft dat deze cava uitsluitend van witte druiven is gemaakt. De assemblage bestaat uit het internationale druivenras Chardonnay, maar ook Spaanse druivenrassen Parellada, Macabeo en Xarello.

Cava in klein flesje van 0,2 liter

Deze cava is gebotteld in een klein flesje van o,2 liter. Ideaal voor als je zin hebt in een bubbel, maar niet een hele fles wil open maken. Uit dit flesje haal je één volwaardig glas wijn. Ook voor bijvoorbeeld een gezellige picnic of voor in relatiegeschenken en goodiebags is dit flesje handig.

De smaak en productiemethode

De Chardonnay druiven geven een typische frisheid aan deze cava. Samen met de inheemse Spaanse druiven resulteert dit in een bubbel met citrus- en tropisch fruit, bloemen en minerale tonen. De bubbel is delicaat met een lange en frisse afdronk. Je proeft tonen van toast en noten die de wijn heeft dankzij de tweede vergisting op fles. Deze tweede vergisting op fles wordt ook wel de traditionele methode genoemd. Deze methode wordt ook in de Champagne streek gebruikt. Hiervoor maakt Codorníu eerst een basiswijn. Deze wordt in de fles gestopt, waarna er een tweede vergisting plaats vindt in de afgesloten fles. De gistcellen rijpen vervolgens een tijdje in de fles, waarna de fles wordt voorzien van de daadwerkelijke kurk. Een kwestie van geduld dus.