Cave de Lugny Macon Villages Florieres

Fris
Frankrijk
Chardonnay
Vis & Schaaldieren
Cave de Lugny Macon Villages Florieres is een prachtige witte Bourgogne wijn van Chardonnay. Afkomstig uit het zuidelijke gedeelte van de Bourgogne, de Maconnais. De wijn heeft een door sappige en verfrissende smaak van citrus en appel. Fun fact, het wijnhuis is gevestigd in het dorpje Chardonnay.
Normale prijs € 14,99 Aanbieding € 10,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3338590003109
Fles

De wijn in één zin.

In de neus geuren van zomerse witte bloemen. De smaak is verfrissend met smaken van groene appel, steenfruit en citrus. Aangevuld met een gebalanceerde vanille smaak van de korte houtrijping. Een klasse Bourgogne die zeer betaalbaar is.

Lekker bij vis en zeevruchten.

Combineer deze wijn met visgerechten en zeevruchten.

Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioBourgogne
SluitingSchroefdop
Vintage2020
Alcoholpercentage13
DruivenChardonnay
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijVis, Schaaldieren

Cave de Lugny Macon-Villages Florieres Bourgogne Blanc Chardonnay

Deze wijn is gemaakt van Chardonnay, en toevalligerwijs komt dit wijnhuis oorspronkelijk uit het dorpje Chardonnay. Dit dorp ligt in de zuidelijke Bourgogne. La Cave de Lugny werd officieel gesticht op 30 januari 1927 en produceert dus al bijna 100 jaar de mooiste kwaliteitswijnen. De druiven worden na de oogst gefermenteerd in eikenhouten vaten. Er wordt een sur lie rijping toegepast om extra romigheid en boterigheid in de wijnen de krijgen. Dit is het rijpen van de dode gistcellen in de wijn.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!