Costanti Brunello di Montalcino

Robuust
Italië
Sangiovese
Harde kaas, Biefstuk & Worst
De Costanti Brunello di Montalcino is na 3 jaar rijping in houten vaten klaar om zijn Italiaanse klasse te laten zien. De Sangiovese druiven zijn verbouwd op de beroemde Toscaanse Galestro bodem op minimaal 330 meter hoogte. De wijn combineert de kracht van Montalcino met de elegantie van de wijngaarden op voor Brunello begrippen grote hoogte. Een geweldig voorbeeld van hoe mooi Brunello kan zijn met zeer complexe aroma's kersen, blauwe bessen, kaneel, koffie, kruidnagel en toast. Deze Brunello is door Ian d’Agata van Vinous bekroond met maar liefst 96 van de 100 punten, en staat daarmee in de top 10 beste wijnen. Deze wijn heeft een enorm bewaarpotentieel, en kan indien gewenst nog jaren rijpen in de kelder.
€ 78,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
280966732021
Fles

Klasse Brunello van enorm hoge kwaliteit.

Intens robijnrode wijn die naarmate hij ouder wordt een steeds diepere en bruinige kleur krijgt. Heerlijke authentiek Italiaanse neus met geuren van rode bessen, kersen en wilde bramen. Het fruit wordt aangevuld met complexe aroma's en smaken van specerijen als kruidnagel en kaneel, aangevuld met toast en vanille van de houtrijping. De enorm lange afdronk is om bij weg te dromen.

Lekker bij vlees, wild en harde kazen.

Combineer deze klasse wijn met eten van hoge kwaliteit. Mooie stukken vlees zoals biefstuk, hert, wild zwijn, hazenpeper en carpaccio doen zijn fantastisch in combinatie met deze wijn. Italiaanse kazen als pecorino combineren ook heerlijk. Of wat dacht je van Hollandse overrijpe oude brokkelkaas.

Specificaties
Type wijnRood
LandItalië
RegioToscane
SluitingKurk
Vintage2016
Alcoholpercentage14
DruivenSangiovese
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijHarde kaas, Biefstuk, Worst

Conti Constanti Brunello di Montalcino 2016

Brunello van kleinschalig wijnhuis Constanti

De Conti Constanti familie is al meer dan 200 jaar eigenaar van dit kleinschalige landgoed van 10 hectare. Andrea Costanti heeft het halverwege de jaren tachtig van zijn oom geërfd en heeft er hard aan gewerkt om het naar zijn huidige positie als een van de allerbeste in Montalcino te brengen. De stijl van wijnhuis Constanti wordt gekenmerkt door een opvallende elegantie en intensiteit, waarbij de kracht van Montalcino wordt gecombineerd met de elegantie door de wijngaarden op grote hoogte. De wijngaarden zijn aangeplant op 300 tot 400 meter hoogte, op galestro-bodem die typerend is voor het gebied. Deze brokkelige rotsgrond komt ook voor in Chianti Classico en is bijzonder geschikt voor de productie van goede Sangiovese.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!