Esporão Reserva White

4
Vol
Portugal
Sémillon, Antão Vaz, Roupeiro & Arinto
Vis & Schaaldieren
Portugal staat bekend om zijn karaktervolle wijnen. Bij het grote publiek zijn de wijnen nog niet zo bekend. Misschien omdat Portugal veel inheemse druivensoorten heeft die wij niet zo goed kennen. Voor de wijnliefhebbers is dit juist fantastisch! Zo ontdek je karaktervolle pareltjes zoals deze Esporão Reserva White 2018. Voor deze smaakvolle witte wijn werden de Antão Vaz, Arinto en Rupeiro druiven gebruikt. De Arinto druif heeft gezorgd voor de fijne zuurgraad van de wijn samen met de perzikachtige fruitigheid. Door deze blend te maken benutte de wijnmaker de sterke kant van iedere druif. Daarnaast heeft de wijn ook houtrijping gehad, waardoor smaken van toast en vanille terugkomen. Een zeer complete topwijn uit Portugal.
Normale prijs € 16,95 Aanbieding € 15,85
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
65601989981853
Fles

Top Portugese witte wijn met houtrijping

Deze fruit gedomineerde wijn is licht strogeel van kleur. Dit duidt op het gebruik van eikenhouten vaten en wordt bevestigd in de titel door het woord Reserva. De wijn rijpte 6 maanden in RVS tanks én vaten van nieuw Amerikaans en Frans eiken. Dat heeft naast het fruit gezorgd voor een romig mondgevoel van de gisten en voor tonen van specerijen en toast. De perzik, mandarijn, citroen tonen zorgen voor de frisse balans met een licht grapefruit aroma in de lange afdronk afdronk.

Lekker bij vis en Aziatische gerechten

Dit is een heerlijke wijn om mee te borrelen. Lichte hapjes kunnen er bij geserveerd worden. Dit is een uitstekende wijn om te combineren met visgerechten. Gegrild, gerookt of gepocheerd. In gerechten met fruit zal deze fruitige wijn een goede combinatie zijn. Denk aan gerechten met ananas, perzik, mango, peer etc. Als dit fruit in Aziatische gerechten wordt gebruikt dan is de combinatie perfect.

4 Gouden medailles

International Wine Challenge 2017 - Gouden medaille
‘Alentejo White Trophy’ (2015)
Wine Enthusiast - 90 punten‘Editor’s Choice’ (2015)
Wine Enthusiast juni 2015 - 90 punten (2013)
Specificaties
Type wijnWit
LandPortugal
RegioAlentejo
SluitingKurk
Vintage2020
Alcoholpercentage14
DruivenSémillon, Antão Vaz, Roupeiro , Arinto
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijVis, Schaaldieren
BijzonderhedenBiologisch
MedaillesGoud

Het wijnhuis Esporão

Wijnmaker Herdade do Esporão is één van de bekendste wijnmakers van Portugal. Deze Esporão Reserva white is de eerste wijn die de wijnmaker in 1985 maakte. En met succes. Er werden in de loop van de tijd ook andere wijnen gemaakt. Speciaal voor de witte wijnen werd een tweede wijnmakerij gebouwd in 2002. En er wordt al lang wijn gemaakt in deze regio 170 km ten zuiden van Lissabon. Al in de Romeinse tijd werden deze Portugese wijnen richting Rome vervoerd. Als je door de wijngaarden loopt word je geflankeerd door de olijfbomen, want zoals het in Portugal vaak gaat maakt de wijnmaker ook olijfolie. Esporão werkt biologisch, dus kunstmatige bemestings- of bestrijdingsmiddelen worden hier niet gebruikt. En dat proef je aan de pure smaken van de wijn. Misschien dat de wijnmaker daarom Esporão , oftewel 'hoop' heet. Men hoopt op deze verantwoorde wijze een steentje bij te dragen aan een gezonde omgeving en natuur. De toren die je ziet op de fles verwijst naar de rijke historie en is nog steeds te bewonderen.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!